Ενημερωτική ημερίδα στα πλαίσια του έργου για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Εθνικό Πάρκο ΑΜΑΘ

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας διοργανώνει την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, συνάντηση ενημέρωσης & εργασίας στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, στο Πόρτο Λάγος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου:

«Ανάπτυξη του τουρισμού και διαχείριση επισκεπτών στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», (Άξονας Προτεραιότητας 9) του Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013».

Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, στο Πόρτο Λάγος και θα έχει τόσο ενημερωτικό όσο και διαδραστικό χαρακτήρα στα πλαίσια προώθησης συνεργασίας με φορείς που έχουν αρμοδιότητα για ζητήματα διαχείρισης των φυσικών πόρων του Εθνικού Πάρκου αλλά και με φορείς που είναι αρμόδιοι για ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση, των τοπικών φορέων καθώς επίσης και των τοπικών κοινωνικών ομάδων, για την έναρξη υλοποίησης, τους στόχους και τις επιμέρους δράσεις του έργου που υλοποιείται στην περιοχή, οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη των προοπτικών της τουριστικής δραστηριότητας στο Εθνικό Πάρκο με ταυτόχρονη διατήρηση της οικολογικής αξίας της περιοχής και αειφορική ανάπτυξη αυτής.

Οι ειδικότεροι στόχοι της ημερίδας – συνάντησης εργασίας περιλαμβάνουν:

  • Τη γνωστοποίηση του έργου και την πληροφόρηση γύρω από τις βασικές παραμέτρους και τους στόχους του.
  • Την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της τοπικής οικονομίας σχετικά με τα ζητήματα ανάπτυξης του τουρισμού.
  • Την προσέγγιση, πληροφόρηση και προώθηση της συμμετοχής των δυνητικά ωφελούμενων ομάδων στις δράσεις του έργου.
  • Την ενίσχυση της επικοινωνίας και συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς.
  • Την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συνέργειας των δράσεων δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης.
  • Την προβολή των θετικών συνεπειών από την επιτυχή υλοποίηση του έργου στην αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής και τη διάχυση των αποτελεσμάτων της κάθε επιμέρους δράσης.

Οι ειδικοί σκοποί του έργου, η μεθοδολογική προσέγγιση για την αποτύπωση του βέλτιστου τρόπου αναφορικά με την ανάπτυξη του τουρισμού καθώς και ο ρόλος των επιστημονικών εργαλείων και σύγχρονων μεθόδων στην αποτελεσματικότερη διαχείριση επισκεπτών, θα παρουσιασθούν από εκπροσώπους του Φ.Δ. και του αναδόχου και εταίρων του έργου.

ΠΗΓΗ

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.