Σχολικός Διαγωνισμός για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Βιοποικιλότητας

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Βιοποικιλότητας, διοργανώνει Σχολικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής – Αφίσας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου των Π.Ε. Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, με θέμα

«Η Βιοποικιλότητα του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου. Καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας. Η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Καλούμε λοιπόν, στο πλαίσιο της δράσης που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» – ΕΠΠΕΡΑΑ, τα παιδιά της 5ης και της 6ης τάξης του δημοτικού, να στείλουν ζωγραφιές και τα παιδιά όλων των τάξεων του γυμνασίου, να στείλουν αφίσες με οικολογικό μήνυμα (ψηφιακής μορφής), που να σχετίζονται με το ανωτέρω θέμα, χρησιμοποιώντας τη φαντασία, την ευρηματικότητα και τη φρεσκάδα της νεανικής σκέψης.

Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί έναυσμα για την αναζήτηση και ανακάλυψη της ιδιαίτερης αξίας της Βιοποικιλότητας, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα των μαθητών να γνωρίσουν το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Οι μαθητές μπορούν να στείλουν τα έργα τους ταχυδρομικώς στο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας, σε κλειστό φάκελο, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό Ζωγραφικής/Αφίσας του ΕΠΑΜΑΘ», μέχρι τις 13 Μαΐου 2013, στην παρακάτω διεύθυνση, με την ένδειξη να μην ανοιχτεί από το πρωτόκολλο:

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας

Πόρτο Λάγος Ξάνθης

Τ.Κ. 67063

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και όλες τις διευκρινίσεις του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα μας www.epamath.gr/Ανακοινώσεις ή να απευθυνθούν στις υπεύθυνες του διαγωνισμού στο Κέντρο Πληροφόρησης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας καλώντας στο τηλέφωνο 2541096646 και να μιλήσουν με την κ. Χατζηεφραιμίδου Γεωργία (Επόπτης – Ξεναγός)email: chatzigeo@fd-nestosvistonis.gr και την κ. Μιχαηλίδου Αναστασία (Επόπτης – Ξεναγός) email: sasam@fd-nestosvistonis.gr.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.