Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, ΦΔ Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας

Ο Φ.Δ. Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, με αρωγό το Δήμο Αβδήρων και τη συμμετοχή, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, προχώρησε με μεγάλη επιτυχία σε καθαρισμό και δεντροφύτευση στην περιοχή του παραποτάμιου δάσους του Ποταμού Κοσύνθου την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φυτεύτηκαν 50 δενδρύλλια παραποτάμιων ειδών όπως Ιτιές, Λεύκες, Φράξος, Σκλήθρο κλπ.

Συμμετείχαν 60 μαθητές από ομάδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πέμπτης τάξης του 7ου Δημ. Σχολείου Ξάνθης και του Δημ. Σχολείου Γενισέας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Φ.Δ. Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας Δρ. Μάνος Κουτράκης, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλειος Τσολακίδης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοινοτικού Διαμερίσματος Γενισέας και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Γενισέας κα. Αμανατίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Αβδήρων κοι. Μακρής & Δαλακούρας, ο εκπρόσωπος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης κ. Πλατής, οι Πρόεδροι των Κυνηγετικών Συλλόγων Ξάνθης & Κομοτηνής κοι. Σερραίος & Ταξυλδάρης καθώς και πολλά μέλη της Κ.Ο.ΜΑ.Θ., ο υπεύθυνος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Ξάνθης κ. Γερμαντζίδης, οι Διευθύντριες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και Γενισέας κες Τσιφτσίδου & Οργαντζίδου.

Ο Σύλλογος Γυναικών Γενισέας πρόσφερε τοπικά εδέσματα στους μαθητές και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Από το Γραφείο Τύπου
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ
67063 ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ
ΤΗΛ. 25410/96646,ΦΑΞ 25410/96924
Εmail:fdnesism@otenet.gr
www.epamath.gr
Πληροφορίες: Βασίλειος Τερζής
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.