Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας σε καθαρισμό παραλίας στην ΠΕ Ξάνθης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Υπολιμεναρχείου Πόρτο Λάγος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας συμμετείχε στον καθαρισμό της παραλίας Μυρωδάτου στην ΠΕ Ξάνθης, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 στην παραλία του Μυρωδάτου, η οποία βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου και αποτελεί μια από τις καλύτερες παραλίες του νομού. Σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό και ευχάριστο κλίμα, με πρωτοβουλία του Υπολιμεναρχείου του Πόρτο Λάγος και την συμμετοχή διάφορων φορέων όπως ο Δήμος Αβδήρων, οι πρόσκοποι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Κυνηγετικός Σύλλογος και διάφορες άλλες ομάδες της περιοχής με έντονη περιβαλλοντική ευαισθησία, καθαρίστηκε η παραλία μπροστά από τα αναψυκτήρια όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι λουόμενοι.

Πέραν από τον καθαρισμό της παραλίας, στόχος του Φορέα Διαχείρισης με την συμμετοχή του, ήταν να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση για την πολύ μεγάλη σημασία ενός καθαρότερου περιβάλλοντος και για τις αξίες του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν ευχαριστήρια αναμνηστικά δίπλωμα στους συμμετέχοντες και όλοι, μικροί και μεγάλοι, αποχώρησαν από τον χώρο με μία αίσθηση ικανοποίησης ότι έβαλαν και αυτοί ένα μικρό λιθαράκι για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να συγχαρούμε το Υπολιμεναρχείο του Πόρτο Λάγους για την πολύ σημαντική προσπάθεια για καθαρότερες ακτές και επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε και την μεγάλη συμμετοχή καθώς και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων στην προσπάθεια αυτή.

Τελικά κάτι φαίνεται να αλλάζει. Τα μηνύματα γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος έχουν αρχίσει να βρίσκουν ανταπόκριση στο πολύ κοινό, και να μην είναι μόνο υπόθεση για λίγους. Ένα καθαρό περιβάλλον μας αφορά όλους μας. Μακάρι τέτοιου είδους προσπάθειες να γίνονται συχνότερα και σύντομα όλοι θα απολαύσουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.