Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το ΦΔ Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας (Φ.Δ.) υποδέχτηκε την Τετάρτη 22/02/2012 48 μαθητές από το Μειονοτικό Σχολείο Κενταύρου και 22 μαθητές από το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο AXION στο Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Βιστωνίδας.

Τα παιδιά παρακολούθησαν βίντεο για την προστατευόμενη περιοχή και ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φ.Δ. για την αξία του υγροτόπων. Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στον υγρότοπο, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ορνιθοπανίδα της περιοχής.

Οι επισκέψεις σχολείων είναι από τις πιο σημαντικές δράσεις του Φ.Δ. σε συνεργασία με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του.

Οι δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης μαθητών αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες του Φ.Δ. καθώς η αγάπη για το περιβάλλον είναι συναίσθημα το οποίο οφείλουμε να το καλλιεργούμε από τις πιο νεαρές ηλικίες. Συνολικά το 2011 επισκέφθηκαν τα δυο Κέντρα Πληροφόρησης του Φορέα (ΚΠ Κεραμωτής & ΚΠ Λίμνης Βιστωνίδας) περισσότεροι από 1900 επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους μαθητές.

Ανάλογες επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.