Συνάντηση εργασίας ΦΔ στα Ιωάννινα 9-11 Δεκεμβρίου 2011

Δελτία Τύπου ΦΔ
Πόρτο Λάγος, 12-12-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις 9-11 Δεκεμβρίου συνάντηση εργασίας με θέμα: “Παρελθόν και μέλλον των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας”. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών με την ενεργή συμμετοχή του υπηρεσιακού μηχανισμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), του Πρασίνου Ταμείου, της Επιτροπής «Φύση 2000», εκπρόσωπων μη κυβερνητικών οργανώσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των εργαζομένων των φορέων διαχείρισης. Εμφανής ήταν η απουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, παρά των προσκλήσεων που αποστάλθηκαν.

Για δυο μέρες περισσότεροι από 150 σύνεδροι αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς για την αποτελεσματική προστασία, την ολοκληρωμένη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και το μέλλον των φορέων διαχείρισης, 10 χρόνια από την θεσμοθέτηση τους.

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης συμμετείχαν οι πρόεδροι και προσωπικό των Φορέων Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, Δέλτα Έβρου και Οροσειρά Ροδόπης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την φιλοξενία στο συνεδριακό χώρο και το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για την άρτια υποστήριξη.

Από το Γραφείο Τύπου
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.