Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Δ. Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, την Πέμπτη 23-09-10 προχώρησε στην τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στο Ε.Π.Α.Μ.Θ. στις παρακάτω περιοχές:

  • Δέκα πινακίδες ενημέρωσης: στις πέντε Θρακικές λιμνοθάλασσες, στην λιμνοθάλασσα του Λάγους και νότια της Βιστωνίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγείρου. Οι πινακίδες αναφέρονται στην εκάστοτε ονομασία της περιοχής, καθώς επίσης και στις δραστηριότητες που απαγορεύεται να λάβουν μέρος στον κάθε υγροβιότοπο, ανάλογα με το καθεστώς προστασίας που ισχύει. Όπως για παράδειγμα το κυνήγι, η κολύμβηση και η χρήση σκαφών με πανί ή μηχανή.
  • Μία πινακίδα κατεύθυνσης στον δρόμο Ξάνθης – Πόρτο Λάγους, προς το Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Βιστωνίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βιστωνίδας.
  • Τρεις πινακίδες κατεύθυνσης προς το κέντρο πληροφόρησης του Δέλτα Νέστου που βρίσκεται στην Κεραμωτή σε συνεργασία με τον Δήμο Κεραμωτής

Ο Φορέας Διαχείρισης Βιστωνίδας, θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμαρχο Αιγείρου κ. Ευάγγελο Λίτσο, το Δήμαρχο Βιστωνίδας κ. Νικόλαο Ζλάτκο και το Δήμαρχο Κεραμωτής κ. Γρηγόριο Τριανταφυλλίδη για τη συνδρομή και συμμετοχή τους στην προσπάθεια του Φορέα Διαχείρισης για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των επισκεπτών στην προστατευόμενη περιοχή του πάρκου.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας για μια πρώτη γνωριμία με την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Α.Μ.Θ. http://www.fd-nestosvistonis.gr

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.