Εκδήλωση Απονομής Βραβείων Σχολικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής

Δελτία Τύπου ΦΔ

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων του Σχολικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής για 5η συνεχή χρονιά, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του ΦΔ Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/ θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, έπειτα από απόφαση των μελών του ΔΣ του ΦΔ, ήταν: «Ο μικρόκοσμος του ΕΠΑΜΑΘ: τα έντομα» και συμμετείχαν μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης, από σχολικές μονάδες, των Π. Ε. Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης. Ένα πρωτότυπο θέμα, το οποίο διέγειρε τη φαντασία των παιδιών και αυτό φάνηκε στα πολύ όμορφα έργα που παρουσίασαν.

Οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να γνωρίσουν, ότι για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου στον κόσμο, σημαντικό ρόλο έχουν ακόμη και αυτοί οι μικροί οργανισμοί. Χωρίς τον φυσικό κόσμο δεν μπορούμε να επιβιώσουμε, και δυστυχώς πολύ συχνά τον θεωρούμε δεδομένο.

Τη φετινή χρονιά στον διαγωνισμό συμμετείχαν 215 μαθητές, εκ των οποίων οι 104 ήταν από την ΠΕ Ξάνθης, οι 87 από την ΠΕ Ροδόπης και οι 24 από την ΠΕ Καβάλας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο αναπληρωτής διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. και προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας εκπαίδευσης ΑΜΘ. κ. Τζάστας Γεώργιος, και επίσης τα τρία μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των έργων, ο κ. Θεόδωρος Γκαντής μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης, ο Επιμελητής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης και ζωγράφος κ. Κρυωνάς Σεργκενλίδης και ο κ. Ιωάννης Μενεσίδης ζωγράφος & ιατρός. Αρκετός κόσμος ήρθε να θαυμάσει τα έργα των παιδιών και να παρακολουθήσει την εκδήλωση της απονομής βραβείων στους τρείς νικητές του φετινού διαγωνισμού.

Οι απονομές των βραβείων στα παιδιά, έγιναν από τον κ. Γεώργιο Τζάστα, τον κ. Κώστα Αντωνιάδη και τον κ. Κρυωνά Σεργκενλίδη.

Τα βραβεία δόθηκαν στους:

  • Άννα – Μαρία Μπακαλίδη, μαθήτρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, 1ο Βραβείο – κέρδισε μία αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή (χορηγία του φροντιστηρίου Μ.Ε. Ηρακλής Α. Ζωγράφος)
  • Ο Ανδρέας Λότσιος, μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, 2ο βραβείο – με δώρο ένα πλήρες σετ ζωγραφικής.
  • Ο Άρης Καδήρογλου, μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, 3ο βραβείο – με δώρο ένα σετ ζωγραφικής.

Οι νικητές μαζί με τα δώρα τους, παρέλαβαν και από ένα μπλουζάκι με την εκτύπωση του έργου τους. Όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πήραν από ένα αναμνηστικό καπελάκι, από έναν Έπαινο Συμμετοχής καθώς και τις παιδικές εκδόσεις «Μαθαίνω τα πάντα για το Δέλτα Νέστου» και «Μαθαίνω τα πάντα για τις λίμνες Βιστωνίδα – Ισμαρίδα» και στα σχολεία των νικητών παραδόθηκαν από ένα βραβείο «Τιμής Ένεκεν» για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Σε όλους τους μαθητές/τριες που μας τίμησαν με την ενεργό συμμετοχή τους θα αποσταλούν Έπαινοι Συμμετοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά, τόσο τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό όσο και τους δασκάλους που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή και καθοδήγησαν τους μικρούς μας φίλους, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, όπως οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Πινακοθήκης για την παραχώρηση της αίθουσας, η Επιτροπή Αξιολόγησης για το δύσκολο και σημαντικό έργο της, ο χορηγός του 1ου βραβείου και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που με τα καλά τους σχόλια μας έδειξαν ότι αξίζει και είναι ωραίο να υπάρχουν τέτοιες δράσεις και έτσι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη δημιουργική χρονιά.

Καλό καλοκαίρι στους μικρούς μας φίλους!

07f2a978-886e-4aef-b987-305ddbd323a6

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.