«Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ξεκίνησε και φέτος η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών και φυσικών περιοχών «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», που διοργανώνει το δίκτυο  «Μεσόγειος SOS». Η εκστρατεία αυτή έχει στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των μαθητών  αλλά και των πολιτών γενικότερα για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου πλούτου.

Για μια ακόμη χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή. Την Παρασκευή 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της παραλίας του Πόρτο Λάγους, με την ενεργή συμμετοχή 56 μαθητών της Γ΄ τάξης  του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την αναγκαιότητα για προστασία του περιβάλλοντος γενικά και  πιο συγκεκριμένα, λόγω της εκδήλωσης, την προστασία ακτών.  Κατόπιν στο χώρο της παραλίας ενημερώθηκαν για το τι πρέπει να προσέχουν κατά την περισυλλογή  των σκουπιδιών και ακολούθησε ο καθαρισμός της παραλίας, αφού μοιράστηκαν γάντια και σακούλες στους συμμετέχοντες.

Έγινε καταγραφή ρυπαντικού φορτίου της ακτής σε ειδικά διαμορφωμένα φύλλα καταγραφής απορριμμάτων. Για ακόμη μια χρόνια υπερίσχυσαν κατά την καταγραφή τα χαρτιά και τα πλαστικά.

Τέλος, η περισυλλογή των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν από τον καθαρισμό, έγινε από όχημα του δήμου Αβδήρων, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον του και τη συμμετοχή του.

Η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στην εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» θα ολοκληρωθεί με έναν ακόμη καθαρισμό, την Πέμπτη 18 Μαΐου, με τη συμμετοχή 23 μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ηλιόπετρας, στο Παραποτάμιο δάσος Νέστου. Για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη δράση, θα πραγματοποιηθούν και περιβαλλοντικά παιχνίδια.

unnamed

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.