Σήμανση Ποιότητας & Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ και για τις υπαίθριες δραστηριότητες

Δελτία Τύπου ΦΔ

Φέτος το Πρόγραμμα «Σήμανση Ποιότητας & Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ» επεκτείνεται και στις υπαίθριες δραστηριότητες.

H Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ είναι ένα εμπορικό σήμα που λειτουργεί ως σύμβολο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγονται/προσφέρονται στην Προστατευόμενη Περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ) και λειτουργεί ήδη τρία χρόνια για τους τομείς της Αγροτικής παραγωγής και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων, της κτηνοτροφίας και του τουρισμού (εστίαση, φιλοξενία).

Η «Σήμανση Ποιότητας & Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ» αποτελεί ένα δυναμικό σήμα που εξελίσσεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της τοπικής και διεθνής αγοράς. Μέσα από τις συνεχείς διαβουλεύσεις με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες η Σήμανση διαμορφώνεται έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τόσο της αγοράς όσο και τον καταναλωτών για ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το 2017, για πρώτη χρονιά, λειτουργεί η «Σήμανση Ποιότητας & Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ» για τον τομέα Τουρισμός: Υπαίθριες Δραστηριότητες.  Ο συγκεκριμένος τομέας (Υπαίθριες Δραστηριότητες) αφορά ειδικές ή θεματικές μορφές τουρισμού που συνδέονται με ξεναγήσεις και δραστηριότητες αναψυχής (κωπηλασία, ποδηλασία, βόλτα με άλογα κ.α.)  εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ). Η απόδοση της Σήμανσης Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ χωρίζεται σε πιστοποίηση φυσικών προσώπων για Ξενάγηση-Συνοδεία και την πιστοποίηση τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη διοργάνωση και διεξαγωγή προγραμμάτων εναλλακτικού τουρισμού και δραστηριοτήτων υπαίθρου που δραστηριοποιούνται εντός του ΕΠΑΜΑΘ.

Τα κριτήρια ένταξης στη Σήμανσης ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ για όλους τους κλάδους μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης www.epamath.gr ενώ για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο 2541096646, Υπεύθυνη προγράμματος κα Ευτέρπη Πατετσίνη.

unnamed

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.