Συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Δέλτα Νέστου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας- Ισμαρίδας διοργάνωσε την Πέμπτη 27/04/2017, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου (Κεραμωτή) σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα έντονου προβλήματος που έχει προκύψει στην περιοχή του Δέλτα Νέστου από τις καθημερινές πυρκαγιές. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Διεύθυνση Χρυσούπολης, το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης, το ΓΕΩΤΕΕ, το Δήμο Νέστου και τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης.

Στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για την αύξηση των πυρκαγιών που παρατηρήθηκε την τελευταία χρονιά στην περιοχή του Δέλτα Νέστου, καθώς και για τις επιπτώσεις που είχαν οι πυρκαγιές αυτές. Παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία που αποδείκνυαν ότι για το 2016 υπήρξε υπερδιπλασιασμός των πυρκαγιών σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη για τα οποία υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία, στην περιοχή που εποπτεύεται από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας-Ι σμαρίδας.

Ο διοικητής της Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης ανέφερε για άλλη μία φορά το ύψος των ποινών που επιβάλλονται στους παραβάτες, ενώ ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης τόνισε ότι μία ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που δύναται να καταλήξει σε μεγαλύτερες επιπτώσεις, μπορεί να αυξήσει το ύψος της ποινής.

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ έφερε ως παράδειγμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου την περιοχή των Τεναγών, όπου με συνεργασία των αρμόδιων φορέων και των αγροτών το πρόβλημα αυτό σχεδόν έχει εξαλειφθεί, τονίζοντας ότι είναι δυνατή η εύρεση λύσης εφόσον υπάρχει συνεργασία.

Ο Δήμος Νέστου, σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης πρότειναν την ανάληψη κοινής δράσης ενημέρωσης του συνόλου του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής για τις επιπτώσεις των πυρκαγιών τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην υγεία των κατοίκων, αλλά και για το ύψος των ποινών που επιβάλλονται σε τέτοιου είδους παραβάσεις. Στην ενημέρωση αυτή θα συμβάλουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς με σκοπό την βέλτιστη ενημέρωση των πολιτών και την εξάλειψη του φαινομένου.

unnamed

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.