1η Συνεδρίαση του Δ.Σ και Κοπή Βασιλόπιτας στο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης στο Πόρτο Λάγος, για την νέα χρονιά.

Η συνεδρίαση άνοιξε με την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. Δρ. Μάνο Κουτράκη, τακτικό Ερευνητή του ΙΝΑΛΕ-ΕΛΓΟ, για τον απολογισμό των δράσεων στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για το 2016 και φυσικά τα όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν για το έτος 2017.

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που ο  Φορέας Διαχείρισης όπως και όλοι οι Φορείς Διαχείρισης ανά την Ελλάδα, που λειτουργούν με δαπάνες που βαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους (Πράσινο Ταμείο) και όχι πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως γινόταν έως το 2015. Ευχόμαστε να συνεχίσει η ομαλή χρηματοδότηση και  για το  έτος 2017 και να δοθεί μια οριστική λύση στη λειτουργία των Φορέων.

Στη συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Φέτος η τυχερή ήταν η Βιολόγος του Φορέα Διαχείρισης κα. Ευτέρπη Πατετσίνη.

Η συνεδρίαση έκλεισε με τις ευχές όλων ότι το 2017 θα είναι η χρονιά σταθμός για τις Προστατευόμενες Περιοχές και για όλους όσους εργάζονται σε αυτές.

13566f7c-fdb2-4942-9cd8-b9fc45bcf835

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.