Σήμανση Ποιότητας για υπηρεσίες Τουρισμού και εστίασης εντός του ΕΠΑΜΑΘ

Δελτία Τύπου ΦΔ

 

Ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας-Ισμαρίδας διοργάνωσαν με επιτυχία την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο « Σήμανση Ποιότητας για υπηρεσίες Τουρισμού και εστίασης εντός του ΕΠΑΜΑΘ» στις 30 Νοεμβρίου 2016. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή και την παρακολούθησαν υπηρεσιακοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι της έδρας Unesco για τη Διατήρηση και τον Οικοτουρισμό στα Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα, αλλά και επαγγελματίες της περιοχής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου και εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Νέστου, κ Ιωάννης Χατζηγεράκουδης, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κα. Ευτέρπη Πατετσίνη, Υπεύθυνη του Προγράμματος Σήμανσης Ποιότητας για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ένταξη των επιχειρήσεων εστίασης και διαμονής, αλλά και τα βασικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από αυτή. Επιπλέον, αναφέρθηκε και το κόστος ένταξης στη διαδικασία αυτή.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η δυνατότητα αύξησης της τουριστικής κίνησης της περιοχής με στόχευση στην οικοτουριστική ανάπτυξη της. Αναλύθηκαν τα οφέλη του οικοτουρισμού για την περιοχή και οι δραστηριότητες οικοτουρισμού που δύναται να αναπτυχθούν σε αυτήν.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τη Σήμανση Ποιότητας με  ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Συγκεκριμένα, οι κ. Γεώργιος Πασχαλίδης και Ευστράτιος Αδάμ, εκπρόσωποι της έδρας Unesco για τη Διατήρηση και τον Οικοτουρισμό στα Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα, εξέφρασαν την πρόθεσή τους για προώθηση του Οικοτουρισμού εντός του ΕΠΑΜΑΘ.

Τέλος, ο κ Βασίλης Χριστοδούλου, εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης ευχαρίστησε όλους τους παρευρίσκοντες, τους οποίους κάλεσε να έρθουν σε επαφή με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας – Ισμαρίδας για περισσότερες πληροφορίες και για να συμμετέχουν στο δίκτυο επιχειρήσεων και παραγωγών, οι οποίοι κατέχουν τη Σήμανση Ποιότητας & Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ.

unnamed

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.