Εορτασμός «Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών 2016», στο ΕΠΑΜΑΘ

Δελτία Τύπου ΦΔ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, με σκοπό τη γνωριμία του κοινού με τον φτερωτό κόσμο των πουλιών. Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία γιόρτασε τη συγκεκριμένη ημέρα και στα δύο Κέντρα Πληροφόρησης που λειτουργεί, με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων και μία σειρά από περιβαλλοντικές δραστηριότητες, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Οι εκδηλώσεις εστίασαν στην ανάγκη προστασίας των πουλιών και των μεταναστευτικών τους διαδρομών, καθώς  η χώρα μας βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της μετανάστευσης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της «Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών»:

  • τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, με τη συμμετοχή 44 μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.
  • την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου, με τη συμμετοχή 23 παιδιών από το νηπιαγωγείο Κεραμωτής.

Τις δύο αυτές μέρες, οι μικροί μας φίλοι μάθανε για τα πουλιά και τις δυσκολίες που συναντάνε κατά το μεταναστευτικό τους ταξίδι, μέσα από μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση (power point) και από διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια, για την αναγνώριση ήχων πουλιών, αλλά και ήχων από πιθανούς κινδύνους που θα συναντήσουν τα πουλιά κατά το ταξίδι τους. Στο Κ. Π. Δέλτα Νέστου τα παιδιά κατασκεύασαν μάσκες πουλιών τις οποίες φορέσανε και με αυτές πήραν μέρος στα παιχνίδια.  Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με παρατήρηση πουλιών στον υγροβιότοπο, με τη χρήση τηλεσκοπίων και την καθοδήγηση των ξεναγών του Φ.Δ.

Τέλος, τα παιδιά επιστρέψανε στο σχολείο τους, έχοντας αποτυπώσει μια πολύ όμορφη εικόνα στο μυαλό τους, αφού  οι λίμνες και οι λιμνοθάλασσες της περιοχής μας αυτή την περίοδο σφύζουν από ζωή.

unnamed

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.