Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2016

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας, πραγματοποίησε και φέτος εκδήλωση καθαρισμού παραλιών, στα πλαίσια του «Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών» με τη συμμετοχή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και του Δημοτικό Σχολείου Κεραμωτής. Η συγκεκριμένη δράση, έχει καθιερωθεί από το 1983, από τη HELMEPA, η οποία κάνει συντονισμένες εκστρατείες με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές.

Οι δράσεις, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στο ΚΠ Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, όπου καθαρίστηκε μέρος της παραλίας του Πόρτο Λάγος και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 στο ΚΠ Δέλτα Νέστου, όπου καθαρίστηκε μέρος της παραλίας Κεραμωτής. Στους 110 μικρούς μας φίλους που συμμετείχαν, έγινε ενημέρωση ως προς τους κινδύνους που διατρέχουν πολλά σημαντικά είδη ζώων της θάλασσας από τα απορρίμματα και παράλληλα τονίστηκε η σημασία του Εθελοντισμού. Στη συνέχεια μοιράστηκαν γάντια και σακούλες σκουπιδιών  και οι μαθητές «αλώνισαν» τις παραλίες.

Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους τους και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, συγκέντρωσαν περίπου 25 σακούλες απορριμμάτων οι οποίες γέμισαν κυρίως με πλαστικά μπουκάλια και σακούλες και χαρτιά. Τα απορρίμματα από την ακτή του Πόρτο Λάγος, τα περισυνέλεξε όχημα του Δήμου Αβδήρων.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά αποζημιώθηκαν από το όμορφα αποτέλεσμα που έβλεπαν πλέον στις ακτές τις οποίες καθάρισαν τα ίδια και από τα ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά παιχνίδια που απόλαυσαν σε ένα πλέον καθαρό περιβάλλον.

Ας ελπίσουμε ότι με το πέρασμα των χρόνων, ο κόσμος θα ευαισθητοποιείται ολοένα και περισσότερο,  οι θάλασσες και οι ακτές της χώρας μας θα παραμένουν καθαρές ώστε να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε όλοι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.