Απολογισμός δράσεων στο ΕΠΑΜΑΘ για τη σχολική χρονιά 2015-2016

Δελτία Τύπου ΦΔ

Απολογισμός δράσεων στο ΕΠΑΜΑΘ για τη Σχολική χρονιά 2015-2016

Έφτασε επιτέλους η εποχή να κλείσουμε και πάλι τα ραντεβού μας με τις σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Ο Φορέας Διαχείρισης και το προσωπικό του, προσδοκά και τη φετινή σχολική χρονιά, να «φιλοξενήσει» στον χώρο του μεγάλο πλήθος μαθητών, όλων των τάξεων και να τους ενημερώσει για την ομορφιά και τις αξίες του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.

Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης – Καβάλας – Ροδόπης, το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει και φέτος ο Φ.Δ, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 σημειώθηκε μεγάλη επισκεψιμότητα στα δύο Κέντρα Πληροφόρησης του Φ.Δ. και συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τον Φορέα Διαχείρισης 1.887 μαθητές και 220 συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Επίσης, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μαθητών στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, με περίπου 900 μαθητές από διάφορες σχολικές μονάδες. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την περσινή σχολική χρονιά, ήταν οι παρακάτω:

  • «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών», όπου συμμετείχε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης με 22 μαθητές και πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας Μυρωδάτου.
  • «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών», σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και τη συμμετοχή 2 τμημάτων της Ε΄ τάξης του 1ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, 23 μαθητών του Δημοτικού Σχ. Ευμοίρου και 23 μαθητών από το Ιδιωτικό Σχολείο Άξιον.
  • «Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων», όπου συμμετείχαν 149 μαθητές (41 μαθητές από το Γυμνάσιο Κεραμωτής, 50 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Παλιού Καβάλας, 11 μαθητές από το Ιδιωτικό Σχολείο Άξιον και 47 μαθητές από το 10ο Δημ. Σχολείο Ξάνθης).
  • «Χελιδονίσματα», σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και με τη συμμετοχή 226 μαθητών (από το 6ο 12/θ Δημ. Σχολείο Ξάνθης, το 11ο 6/θ Ολοήμερο Δημ. Σχολείο Ξάνθης, το Δημ. Σχολείο Ηλιόπετρας, το Ιδιωτικό Δημ. Σχολείο Άξιον και το 4ο Δημ. Σχ. Ξάνθης.
  • «Let’s do it Greece 2016”, με τη συμμετοχή 35 μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσματος – Πηγών, σε συνεργασία με τον Δήμου Νέστου και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σιδηροχωρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής.
  • «Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης Ψαριών», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ), όπου συμμετείχαν 31 μαθητές (η Ε΄ τάξη του Μειονοτικού Δημ. Σχολείου Ηλιόπετρας, η Ε΄ τάξη του Ιδιωτικού Δημ. Σχολείου Άξιον και του 11ου Δημ. Σχολείου Ξάνθης).
  • «Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας», με τη συμμετοχή 32 μαθητών του 12ου Δημ. Σχολείου Ξάνθης.
  • «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος», στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Απονομή βραβείων του «Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής», όπου συμμετείχαν 327 έργα ζωγραφικής και θέμα «Οι φίλοι μας οι πελαργοί στο ΕΠΑΜΑΘ».

Για περισσότερες πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται:

Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας: Τηλ.: 25410/96646, e-mail: info@fd-nestosvistonis.gr

Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου: Τηλ.: 25910/51831, e-mail: infonestos@fd-nestosvistonis.gr

e0229ae1-33b2-40c2-9da3-5eaf289808a9

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.