Το Εθνικό Πάρκο ΑΜΘ στις γιορτές παλιάς πόλης Ξάνθης 2016

Δελτία Τύπου ΦΔ

ια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας θα συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2016. Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για το μεγαλύτερο υγροτοπικό πάρκο της Ελλάδος το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που έχουμε την τύχη να βρίσκεται δίπλα μας.

Το περίπτερό μας θα το βρείτε στο 3ο Εμπορικό Φεστιβάλ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έναντι του γηπέδου Α.Ο.Ξ., από τις 3 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Εκεί οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που διαθέτει το Εθνικό Πάρκο, ενώ θα διατίθεται και ποικίλο ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για την προστατευόμενη περιοχή, τα μονοπάτια και τις διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει ο επισκέπτης. Ταυτόχρονα, θα γίνεται και προβολή ενός 20΄ βίντεο με μοναδικά πλάνα από το Εθνικό Πάρκο και τα σπάνια είδη ζώων.

Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις αξίες των υγροτόπων, μέσα από διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια, όπως είναι η χειροτεχνία (δημιουργώντας μάσκες πουλιών) και ο χρωματισμός διάφορων ζώων και πουλιών του Εθνικού Πάρκου.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 μ.μ περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους στην Εκδήλωση Ζωγραφικής Προσώπου (face painting), με θέμα τη βιοποικιλότητα του Εθνικού Πάρκου, με σκοπό να γνωρίσουν και να «έρθουν πιο κοντά» στα είδη φυτών και ζώων του Εθνικού Πάρκου.

Σας περιμένουμε όλους!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.