Δράση ” Let’s do it Greece” στο ΕΠΑΜΑΘ

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας-Ισμαρίδας συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Let’s do it Greece 2016, πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και με την ανάγκη για την προστασία του.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγιάσματος-Πηγών πραγματοποιήθηκε καταγραφή ορνιθοπανίδας στη Λιμνοθάλασσα του Αγιάσματος. Οι 35 μαθητές που συμμετείχαν είχαν επιπλέον την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πλήθος των πτηνών που εντοπίζονται στην περιοχή και για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν από τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 15 Απριλίου, σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής και το Δημοτικό Σχολείο Νέου Σιδηροχωρίου τοποθέτησε μία ενημερωτική πινακίδα για την προστασία των αμμοθινών στην Παραλία Γλυφάδας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το Εθνικό Πάρκο ΑΜΘ και την αξία των αμμοθίνων, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για ολόκληρο το οικοσύστημα των υγροτόπων. Τα παιδιά γνώρισαν αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τύπο παράκτιου οικοτόπου και τις απειλές που δέχεται μέσα από περιβαλλοντικά παιχνίδια και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Το Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία δράση του Φορέα Διαχείρισης στα πλαίσια του Let’s do it Greece 2016. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Αχλαδινής της Χρυσουπόλης σε συνεργασία με το Δήμο Νέστου και το Studio Prana. Εκεί πλήθος συμμετεχόντων, κατά πλειοψηφία παιδιά, έφεραν τα λουλούδια τους, τα οποία φύτευσαν στα παρτέρια του πάρκου, αφήνοντας έτσι τη δική τους σφραγίδα στο περιβάλλον. Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να στεφθεί με επιτυχία χωρίς την βοήθεια των μελών του Studio Prana, οι οποίοι προετοίμασαν το έδαφος για τη φύτευση και συμμετείχαν ενεργά στο σύνολο της διοργάνωσης. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μικροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα Yoga που πραγματοποιήθηκε από το Studio Prana, με σκοπό να συνδέσουν τη φυσική ευεξία με την γαλήνη που προσφέρει το φυσικό περιβάλλον.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αυτές, συμβάλλοντας στην επιτυχία τους.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.