Δύο χρόνια Δακτυλιώσεις παρυδάτιων και στρουθιόμορφων πουλιών στο ΕΠΑΜΑΘ

Δελτία Τύπου ΦΔ

Πλησιάζοντας στο κλείσιμο του «Πρoγράμματος Παρακολούθησης Ορνιθοπανίδας στο ΕΠΑΜΑΘ (2012-2015)», στο πλαίσιο της ενταγμένης πράξης με τίτλο «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του ΕΠΑΜΑΘ», στο ΕΠΠΕΡΑΑ, ολοκληρώθηκαν οι δακτυλιωτικές αποστολές παρυδάτιων και στρουθιόμορφων στους υγροτόπους του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΕΠ ΑΜΑΘ).
Συνολικά δακτυλιώθηκαν 532 πουλιά από 60 διαφορετικά είδη πουλιών σε 4 διαφορετικές δακτυλιωτικές αποστολές μέσα στα έτη 2014 και 2015. Οι δακτυλιώσεις έλαβαν χώρα στους υγροτόπους του Πόρτο Λάγους, στην παραλία της Μάνδρας και στην λιμνοθάλασσα Λάφρη, περιοχές που φημίζονται για την πλούσια βιοποικιλότητά τους. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά ήταν Λασποσκαλίδρες (Calidrisalpina) 31% ενώ ακολουθεί ο Δενδροφυλλοσκόπος (Phylloscopuscollybita) με 8,6%, το Ψευταηδόνι (Cettiacetti) με 6,2% και η Νανοσκαλίδρα (Calidrisminuta) με 5,5%. Ανάμεσα στα είδη ήταν επίσης Mυγοχάφτες, Kαστανολαίμιδες, Καστανοκέφαλοι γλάροι, ένας Λεπτόραμφος Γλάρος, πολλά Nανογλάρονα και μια Γερακίνα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.