Εκδήλωση απελευθέρωσης άγριων πτηνών στη λιμνοθάλασσα του Λαγού-Βιστωνίδας

Δελτία Τύπου ΦΔ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας
Πόρτο Λάγος, 06-06-2011

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Εκδήλωση απελευθέρωσης άγριων πτηνών στη λιμνοθάλασσα του Λαγού-Βιστωνίδας

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος – 5 Ιουνίου, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου–Βιστωνίδας–Ισμαρίδας σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων και το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), διοργάνωσε σήμερα, 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 12:30 μμ, στη λιμνοθάλασσα του Λαγού- Βιστωνίδας, εκδήλωση επαναφοράς άγριων πτηνών στο φυσικό τους περιβάλλον.  Τα πουλιά είχαν βρεθεί τραυματισμένα και στη συνέχεια περιθάλφθηκαν από μέλη του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα.

Τα πτηνά που απελευθερώθηκαν, ανήκουν σε αυτόχθονα είδη ορνιθοπανίδας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΠ ΑΜΑΘ). Συγκεκριμένα, απελευθερώθηκαν ένας Νυχτοκόρακας (Nycticorax nycticorax) και ένα ζευγάρι Νερόκοτες (Gallinula chloropus). Τα πουλιά πριν απελευθερωθούν, δακτυλιώθηκαν, για να μπορούν να αναγνωριστούν στο μέλλον. Στη διάρκεια της εκδήλωσης επίσης παρουσιάστηκε ένας Μπούφος (Bubo bubo) και ένα Όρνεο (Gyps fulvus) που θα απελευθερωθούν σε άλλα σημεία του Εθνικού Πάρκου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΑΘ κ. Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Κώστας Ούστογλου, όπως και ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης, ο Πρόεδρος του ΦΔ Δρ. Μάνος Κουτράκης και μέλη του ΕΚΠΑΖ (Γιάννης Πουλόπουλος, Παύλος Μπίτρος και ο Άρης Χρηστίδης τοπικός συνεργάτης). Την εκδήλωση ομόρφυνε με την παρουσία του και το 4ο Δημοτικό του Δήμου Ξάνθης, το οποίο προηγουμένως έχει συμμετάσχει στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Αλσυλλίου του Πόρτο Λάγος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας & Ισμαρίδας ή να επισκέπτεστε το siteτου ΦΔ www.epamath.gr

67063 ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ
ΤΗΛ.25410/96646, ΦΑΞ.25410/96924
Εmail: fdnesism@otenet.gr
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.