Σε επαγρύπνηση ο ΦΔ Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου λόγω αντιπυρικής περιόδου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Σε περιπολία στελεχών του Τμήματος Επόπτευσης , Φύλαξης & Εφαρμογών Διαχείρισης του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στην περιοχή της Ανατολικής Κλείσοβας στις 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 14:00 εντοπίστηκε εστία πυρκαγιάς και καμένη επιμήκης έκταση περίπου 100 μέτρων δίπλα σε αύλακα.

Η περιοχή ανήκει σε Περιφερειακή Περιοχή (ΠΠ2) όσο και σε Περιοχή Φύσης (ΠΦ2Γ) του Εθνικού Πάρκου και στο συγκεκριμένο σημείο της πυρκαγιάς φύονται καλαμιώνες που αποτελούν ενδιαίτημα ειδών πανίδας και ιδιαίτερα ορνιθοπανίδας.

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Μεσολογγίου που ανταποκρίθηκε άμεσα και υπεύθυνα, η εστία της πυρκαγιάς κατασβήσθηκε αποφεύγοντας περαιτέρω καταστροφές στο ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής.

Η συνεργασία των αρμόδιων φορέων & αρχών (Δασαρχείο, Πυροσβεστική, Φορέας Διαχείρισης) σε ζητήματα πυροπροστασίας αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση της καλής κατάστασης διατήρησης των οικοτόπων του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

ΠΗΓΗ

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.