«Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας (EDEN)»

Δελτία Τύπου ΦΔ

Η Λίμνη Κερκίνη και οι λουτροπόλεις – ιαματικές πηγές Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου, στις Σέρρες, είναι ο φετινός νικητής του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας (EDEN)».

Το πρόγραμμα EDEN, έχει στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, που αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Υδάτινος Τουρισμός» (Aquatic Tourism) και η Γενική Γραμματεία Τουρισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» (European Destinations of Excellence – EDENIV).

Στο φετινό διαγωνισμό αναδείχτηκαν, για πρώτη φορά, και τέσσερις επιλαχόντες προορισμοί:

1) Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τιςιαματικές πηγές των Δήμων Υπάτης, Καμένων Βούρλων, Μακρακώμης, Γοργοποτάμου και Σπερχειάδος και με τους ποταμούς Σπερχειό και Ίναχο,

2) Η Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας με προτεινόμενο προορισμό το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, τις εκβολές των ποταμών Αχελώου και Εύηνου και τις νήσους Εχινάδες,

3) Ν.Α. Θεσπρωτίας με τον μυθικό ποταμό Αχέροντα και

4) ο Δήμος Δελβινακίου στο Νομό Ιωαννίνων με την ανάδειξη του τοπικού ποταμού Ρογόζη.

Οι νικητές προορισμοί και οι τέσσερις επιλαχόντες θα προβληθούν – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα βραβευθούν σε εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Μέρας Τουρισμού.

ΠΗΓΗ: kerkinitoday.gr

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.