Δελτίο τύπου: Adaptive Management of Protected Areas, ΦΔ Λίμνης Κερκίνης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Κερκίνη, 17-11-2010

Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010 ως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Ακριτοχωρίου πραγματοποιήθηκε διεθνές επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Προσαρμοσμένη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών» (Adaptive Management of Protected Areas).

Το σεμινάριο έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εκπαιδευτών (European Coaches Network) και σκοπό είχε την παρουσίαση και εξάσκηση από τους συμμετέχοντες ενός εργαλείου ανάπτυξης στρατηγικών διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών (διαχειριστικό εργαλείο Miradi). Κατά τη διάρκεια οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου εκπαιδεύτηκαν στη μεθοδολογία του συγκεκριμένου εργαλείου βάση μίας διαδραστικής προσέγγισης εφαρμογής. Η μεθοδολογία περιλάμβανε την ανά ομάδα κατανομή των εκπαιδευόμενων και την εξέταση κάποιων προστατευόμενων περιοχών της Ευρώπης με την ανάλυση και επεξεργασία των ακόλουθων σημείων : στόχοι, αντικείμενα προστασίας, προτεραιότητες διαχείρισης και συγκεκριμένες δράσεις υλοποίησης.

Οι συμμετέχοντες ήταν από την Ελλάδα, Ολλανδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Γερμανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Γαλλία. Ειδικότερα, από την Ελλάδα συμμετείχε στέλεχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών, εργαζόμενος του ΕΚΒΥ, μέλος της Ορνιθολογικής Εταιρείας Ελλάδος, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης καθώς και προσωπικό από τους αντίστοιχους Φορείς της χώρας όπως του Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, των Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης και της Καρπάθου-Σαρίας.

Από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης διοργανώθηκαν εξορμήσεις εντός του Εθνικού Πάρκου με σκοπό την γνωριμία των συμμετεχόντων με την περιοχή. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην υδατοδεξαμενή πάνω από την Ιερά Μονή Ακριτοχωρίου, βαρκάδα στη λίμνη, νυχτερινή εξόρμηση για τσακάλια και νυχτερίδες.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ
Κερκίνη,  620 55 Κ.Πορόια
Τηλέφωνο. 23270 28004
Τηλεομ/πο: 23270 28005
Ηλ.Ταχ/μείο: info@kerkini.gr
www.kerkini.gr
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.