Τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους

Δελτία Τύπου ΦΔ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου εκδήλωση στη λίμνη Κερκίνη και συγκεκριμένα στη περιοχή Κορυφουδίου-Κερκίνης, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με τον φτερωτό κόσμο των πουλιών. Συντονιστής της εκδήλωσης στην περιοχή ήταν ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού (βιβλία, έντυπα, αφίσες) και περιβαλλοντικές κατασκευές και παιχνίδια για τα παιδιά. Παρατηρήθηκαν μεταξύ άλλων αργυροπελεκάνοι, φοινικόπτερα, πάπιες, ερωδιοί καθώς και πολλά άλλα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά.

Στην εκδήλωση η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη.  Παραβρέθηκαν άτομα διάφορων ηλικιών από το νομό Σερρών, από γειτονικούς νομούς καθώς επίσης και επισκέπτες από την Αγγλία. Τα μικρά παιδιά απόλαυσαν περισσότερο από όλους την εμπειρία παρατήρησης πουλιών με τηλεσκόπιο, ενημερώθηκαν για την ορνιθοπανίδα της περιοχής και συμμετείχαν σε δράσεις που διοργάνωσε το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης όπως ζωγραφική και περιβαλλοντικές κατασκευές.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.