Πανευρωπαϊκή Γιορτή για τα πουλιά 2010

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Κερκίνη, 28 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΦΔ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε πολλές χώρες, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με το φτερωτό κόσμο των πουλιών. Οι εκδηλώσεις συντονίζονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορνιθολογικών Οργανώσεων (Birdlife International), σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ορνιθολογικές Οργανώσεις της κάθε χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, πρόκειται να διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση στην περιοχή του υγροτόπου της Κερκίνης, για την ανάδειξη της σπουδαιότητας των πουλιών για το φυσικό περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για αυτά.

Ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης σας καλεί να συμμετάσχετε και κυρίως με την παρουσία των παιδιών στην εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 στο λιμάνι του Δ.Δ. Μανδρακίου από τις 10:00 έως τις 14:00. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει την παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, τη διανομή πληροφοριακού υλικού και τη διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά. Αναμένονται να παρατηρηθούν πελεκάνοι, φοινικόπτερα, λαγγόνες, διάφορα είδη ερωδιών, χουλιαρομύτες, αρπακτικά και παρυδάτια πουλιά.

Ακολουθεί η Πρόσκληση του ΦΔ Λίμνης Κερκίνης:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης , σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για την ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ, που θα πραγματοποιηθούν στον Υγρότοπο Κερκίνης ,την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο λιμανάκι του Δ.Δ. Μανδρακίου από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, αποσκοπούν στην γνωριμία των παιδιών με το φτερωτό κόσμο των πουλιών και περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού και περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά.

Ο Πρόεδρος
Αρτέμιος Χατζηαθανασίου
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.