Πανευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Παρασκευή 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης εκδήλωση με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης και συμμετοχή του δημοτικού Βυρώνειας αφιερωμένη στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων.

Στην Ευρώπη, η πρώτη ανακήρυξη προστατευόμενων φυσικών περιοχών σε εθνικά πάρκα έγινε στη Σουηδία στις 24 Μαΐου 1909 όπου και ιδρύθηκαν ταυτόχρονα τα πρώτα εννέα εθνικά πάρκα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Σήμερα, ο αριθμός των Ευρωπαϊκών Εθνικών Πάρκων ανέρχεται σε 359 και αυξάνεται κάθε χρόνο.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης πραγματοποίησε περιβαλλοντική δράση κοντά στην γέφυρα της Βυρώνειας με μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης του δημοτικού σχολείου Βυρώνειας. Η δράση περιελάμβανε τον χωρισμό των παιδιών σε ομάδες με διαφορετικές δραστηριότητες:

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στη δράση που με τη σωστή καθοδήγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και των δασκάλων τους μετατράπηκε σε παιχνίδι που τα έφερε πιο κοντά στη φύση με ευχάριστο τρόπο.

Στο τέλος, απονεμήθηκαν διπλώματα διάκρισης στις ομάδες που ξεχώρισαν και αναμνηστικά διπλώματα στους υπόλοιπους.

 

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.