Πάρε μέρος – Πρόσφερε – Γνώρισε – Απόλαυσε

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Ο Φ.Δ. Λίμνης Κερκίνης διοργανώνει και φέτος πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης για το χρονικό διάστημα 29 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 2013.

Ο στόχος της δράσης είναι η ενδυνάμωση του εθελοντισμού στους νέους προτρέποντας τη συμμετοχή τους σε ενέργειες που συμβάλλουν στην προστασία της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης.

Ο Φορέας Διαχείρισης ενέταξε τη συνολική δράση εθελοντισμού σε διάφορες δραστηριότητες πεδίου (συντήρηση κατασκευών) και σε θέματα παρακολούθησης / καταγραφής των οικολογικών στοιχείων του Εθνικού Πάρκου (monitoring). Επίσης, προγραμματίζονται δράσεις επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας προς όφελος των εθελοντών.

Συγκεκριμένα, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εθελοντική εργασία στο Εθνικό Πάρκο μέχρι το μεσημέρι σε δράσεις που θα κοινοποιηθούν στους εθελοντές και  συμμετοχή στις εργασίες που πραγματοποιεί το προσωπικό του  Φ.Δ.. Κάθε απόγευμα θα πραγματοποιείται και μία διαφορετική περιηγητική δραστηριότητα προσφορά των οικοτουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής του Εθνικού Πάρκου (τζιπ, κανό, ποδήλατα, άλογα, τοξοβολία, πεζοπορία, εναέριο πέρασμα) και γνωριμία με τα αξιοθέατα του Νομού Σερρών.

Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί σε επαγγελματικές σκηνές των δύο ατόμων στο προαύλιο του παραδοσιακού ξενώνα «Αρχοντικό της Κερκίνης», προσφοράς της οικοτουριστικής μονάδας ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ στην Κερκίνη.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 100,00€ και αφορά στα έξοδα σίτισης της εθελοντικής ομάδας.

Επιπλέον πληροφορίες και  δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 20 Ιουλίου 2013 στο τηλέφωνο 2327028004 ή στο iliadis@kerkini.gr με απλό βιογραφικό του ενδιαφερόμενου.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.