Καθαρισμός Λίμνης Κερκίνης και ποταμού Στρυμόνα

Δελτία Τύπου ΦΔ

Κερκίνη, 7/6/2010

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 σηματοδοτήθηκε η λήξη του καθαρισμού της λίμνης Κερκίνης και του ποταμού Στρυμόνα για τη φετινή περίοδο, από το Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανο Φωτιάδη στο λιμανάκι του Δ.Δ. Μανδρακίου. Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από τους αλιείς της λίμνης και για χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων. Τη δραστηριότητα χρηματοδότησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών και συντόνισε ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Παραβρέθηκαν, εκτός του Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανου Φωτιάδη, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης κ.κ. Αρτέμιος Χατζηαθανασίου και Θεόδωρος Ναζηρίδης, οι αντινομάρχες κ.κ. Θωμάς Σιαμπίρης και Βασίλης Χρυσανθίδης, ο δήμαρχος Πετριτσίου κ. Ευάγγελος Παπάζογλου, οι αλιείς που συμμετείχαν στον καθαρισμό και κάτοικοι της περιοχής.

Η δράση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2009 και επαναλήφθηκε φέτος. Συνολικά μαζεύτηκαν 1.600 περίπου σακούλες σκουπιδιών που ήταν κυρίως πλαστικά που προέρχονταν από τις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία και ΠΓΔΜ). Καθαρίστηκαν 54 χλμ ακτογραμμής της λίμνης και 40 χλμ των δύο οχθών του ποταμού από τη γέφυρα Πετριτσίου-Σιδηροκάστρου μέχρι τη λίμνη, καθώς επίσης και περισσότερα από 3.000 στρέμματα επιφάνειας της λίμνης.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.