Ημέρα υγροτόπων 2013, ΦΔ Λίμνης Κερκίνης

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 2 Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα υγροτόπων καθώς υπογράφηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1971 στην ιρανική πόλη Ραμσάρ η σύμβαση για τους Υγροβιότοπους Διεθνούς Σημασίας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, συμμετέχοντας στη γιορτή για την Ημέρα Υγροτόπων προγραμμάτισε και υλοποίησε τις εξής δράσεις:

  • Επίσκεψη στο 3ο δημοτικό σχολείο της πόλης των Σερρών την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου. Έγινε ενημέρωση στους μαθητές για την αξία των υγροτόπων γενικά και για τον υγρότοπο Κερκίνης συγκεκριμένα με παράλληλη προβολή φωτογραφιών.
  • Παρουσίαση στους μαθητές του δημοτικού σχολείου Κερκίνης την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου που επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης για τη σπουδαιότητα της ύπαρξης του υγροτόπου στην περιοχή τονίζοντας ότι αποτελεί τύχη για τους ανθρώπους που ζουν γύρω από αυτόν.
  • Ξενάγηση του Γενικού Λυκείου Σύρου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου. Στους μαθητές έγινε παρουσίαση εντός του Κέντρου Πληροφόρησης και στη συνέχεια επίσκεψη στο πεδίο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια  περιμετρικά της λίμνης Κερκίνης.
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.