ΔΤ Συνεδρίασης ΦΔ Λίμνης Κερκίνης

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 9:30 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης στην έδρα του Φορέα υπό την προεδρία του κ. Αρτέμιου Χατζηαθανασίου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και ενέργειες του Φορέα Διαχείρισης σχετικά με θέματα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου όπως την υλοποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης καθώς και του Προγράμματος Παρακολούθησης. Επίσης έλαβε χώρα ενημέρωση σχετικά με το υποβληθέν Τεχνικό Δελτίο με τίτλο «Δράσεις Προστασίας και Ανάδειξης στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης» αναφορικά με τα προτεινόμενα υποέργα ( ‘Αποκατάσταση παραλίμνιου δάσους-καλαμώνων’, ‘Κατασκευή παρατηρητηρίου στο Μανδράκι Σιντικής’ και ‘’Ανακατασκευή του ορόφου του κτιρίου της πρώην κοινότητας Κερκίνης’).

Τέλος έγινε παρουσίαση της συμμετοχής του Φορέα στην Έκθεση BIRDFAIR INTERNATIIONAL (πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Αύγουστο στην πόλη Leicester της Αγγλίας) και του προγράμματος εθελοντισμού του Φορέα (πραγματοποιήθηκε τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου 2012).

Το Διοικητικό Συμβούλιο απασχόλησε κατά τη συνεδρίαση του η σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο συγχώνευση των τριών Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κερκίνης, Κορώνειας-Βόλβης, Δέλτα Αξιού) σε ένα Φορέα. Εκφράστηκε η πλήρη αντίθεση των μελών του Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη την μοναδικότητα του υγροτόπου Κερκίνης σε παγκόσμιο επίπεδο και την προσφορά του Φ.Δ. σε έργα και παρεμβάσεις στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου τα τελευταία έτη. Επίσης η όποια συγχώνευση του Φορέα της Κερκίνης σε ένα ευρύτερο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας θα περιορίσει την σημασία της περιοχής και τη δυνατότητα της τοπικής κοινωνίας για συμμετοχικότητα.

Τέλος, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν άλλα θέματα όπως η τροποποίηση του Προϋπολογισμού 2012, του προϋπολογισμού 2013 και η αλλαγή του λογοτύπου του Φορέα Διαχείρισης.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.