Επιχείρηση καθαρισμού της λίμνης Κερκίνης με τη «σφραγίδα» των ψαράδων της περιοχής

Δελτία Τύπου ΦΔ

Μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών, οι ψαράδες κατάφεραν να μαζέψουν 1600 σακούλες με απορρίμματα, καθαρίζοντας μία έκταση που φτάνει τα 5.000 στρέμματα. Το μήκος της ακτογραμμής στην οποία ενήργησαν αγγίζει τα 54 χιλιόμετρα.

Με τις απόχες τους οι ψαράδες απομάκρυναν από το βυθό αλλά και την επιφάνεια της λίμνης, πλαστικά μπουκάλια, σακούλες και διαφορά σκουπίδια που επιβαρύνουν το οικοσύστημα.

Είναι η δεύτερη χρονιά που οι ψαράδες συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τον καθαρισμό της λίμνης.

«Ένα τέτοιο εγχείρημα καθαρισμού μεγάλης έκτασης λίμνης, γίνεται για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη», τόνισε ο γενικός συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης Θόδωρος Ναζηρίδης.

«Τα περισσότερα σκουπίδια μεταφέρονται με τον ποταμό Στρυμόνα, από τη Βουλγαρία», καταγγέλλουν τα μέλη των αλιευτικών συλλόγων της περιοχής και προσθέτουν πως «παρότι έχουν γίνει οι σχετικές επισημάνσεις από τη Νομαρχία Σερρών εντούτοις οι γείτονες της όμορης χώρας δεν συμμορφώνονται», πρόσθεσε.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.