Το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε πολλές χώρες, με σκοπό την γνωριμία του κοινού με τον φτερωτό κόσμο των πουλιών. Οι εκδηλώσεις συντονίζονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορνιθολογικών Οργανώσεων (Birdlife International), σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ορνιθολογικές Οργανώσεις κάθε χώρας.

Στα πλαίσια αυτά, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, πρόκειται να διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση στην περιοχή του υγροτόπου Κερκίνης, για την ανάδειξη της σπουδαιότητας των πουλιών για το φυσικό περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για αυτά.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σας καλεί να συμμετάσχετε, ιδιαίτερα τα παιδιά, στην εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης (μεταξύ Μεγαλοχωρίου και Λιμνοχωρίου) από τις 10:00 έως τις 14:00. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού και διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά. Ήδη έχουν φθάσει στη λίμνη φοινικόπτερα ο αριθμός των οποίων αυξάνεται κάθε εβδομάδα, ροδοπελεκάνοι οι οποίοι μεταναστεύουν προς το Ισραήλ και την Αφρική, αργυροπελεκάνοι οι οποίοι παρατηρούνται όλο το χρόνο στην Κερκίνη όπως και οι λαγγόνες και οι κορμοράνοι, διάφορα είδη ερωδιών, χουλιαρομύτες, διάφορα είδη αρπακτικών μεταξύ των οποίων ο θαλασσαετός, ο καλαμόκιρκος, ο πρώτος στικταετός που έχει ήδη φθάσει στην περιοχή για να ξεχειμωνιάσει, ο πετρίτης κ.ά. καθώς και πάπιες, αβοκέτες και άλλα υδρόβια και παρυδάτια πουλιά.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.