Ήταν μια φορά και ένα καιρό….

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΦΔ Λίμνης Κερκίνης:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mFtkEUOGQts&feature=youtu.be]

Ανακοίνωση Τύπου

26.06.2012

Διάσωση τραυματισμένου λύκου στις Σέρρες

Κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει στη ζωή έναν τραυματισμένο και άρρωστο λύκο καταβάλει από χθες ο Αρκτούρος.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 25 Ιουνίου, ο  Αρκτούρος ενημερώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης για έναν ταλαιπωρημένο και αδύναμο λύκο στο χωριό Βαμβακόφυτο Σερρών. Το άτυχο ζώο βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση μέσα στα όρια του οικισμού από κτηνοτρόφους.

Σε συνεργασία με την τοπική Δασική Υπηρεσία, ο λύκος μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις πρώτων βοηθειών για την άγρια ζωή, του Φορέα στην Κερκίνη, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο λύκος, παραδόθηκε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του Αρκτούρου, η οποία τον μετέφερε στο Νοσοκομείο ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ όπου και παρέμεινε δύο ημέρες για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για νεαρό λύκο 3-4 ετών ο οποίος παρουσίαζε αδυναμία, κατάπτωση, πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση.

Μετά από λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά βλήματα πυροβόλου όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος (παλιά τραύματα) καθώς επίσης ότι έπασχε από διροφιλαρίωση (νόσο συχνή και στους σκύλους που διαβιώνουν κοντά σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας).

Άμεσα πραγματοποιήθηκε η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ζώου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής του Αρκτούρου για συνεχή παρακολούθηση και αποθεραπεία από την επιστημονική μας ομάδας σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους κτηνίατρους για την άγρια ζωή της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο ταλαιπωρημένος λύκος θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις μας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του με στόχο τη μελλοντική του επανένταξη στο φυσικό του περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ/Βάσω Πετρίδου 2310 555920 / 6937422537

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.