Ολοκλήρωση εργασιών συνάντηση εργασίας για τη νανόχηνα, ΦΔ Λίμνης Κερκίνης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Κερκίνη, 9-11-2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΔ Λίμνης Κερκίνης

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2011, ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Διατήρηση της Νανόχηνας στην Ευρωπαϊκή μεταναστευτική διαδρομή» που χρηματοδοτείται από το ταμείο LIFE – Nature της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης στην Κερκίνη.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προστασία της νανόχηνας στις κύριες περιοχές παρουσίας της κατά μήκος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διαδρομής της. Συντονιστής του προγράμματος είναι η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) και στην υλοποίησή του συμμετέχουν εταίροι από έξι (6) χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν τα διάφορα στάδια του προγράμματος, οι υποχρεώσεις των εταίρων, οι προοπτικές και τα αναμενόμενα αποτελέσματα μεταξύ των οποίων είναι και η εκπόνηση του Σχεδίου Δράσης για την προστασία του είδους καθώς και η νομοθετική κατοχύρωσή του με την έκδοση των σχετικών νομοθετημάτων από τα συναρμόδια υπουργεία.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο της African-Eurasian Migratory Waterbird Agreement (UNEP/AEWA Secretariat), κ. Nina Mikander, ότι η 2η τακτική συνάντηση της Διεθνούς Ομάδας Εργασίας για τη νανόχηνα (AEWA Lesser White-fronted Goose International Working Group), θα πραγματοποιηθεί στην Κερκίνη τον Νοέμβριο του 2012.

Πραγματοποιήθηκαν δύο (2) εξορμήσεις στο πεδίο με σκοπό την παρατήρηση του είδους. Παρατηρήθηκαν συνολικά εξήντα εννιά (69) άτομα νανόχηνας στη λίμνη, αριθμός που αποτελεί και το σύνολο του πληθυσμού του είδους που ακολουθεί την Ευρωπαϊκή μεταναστευτική διαδρομή (Σκανδιναβία- Ουγγαρία – Ελλάδα).

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.