Πανευρωπαϊκή Γιορτή για τα Πουλιά 2011 στη λίμνη Κερκίνη

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε πολλές χώρες με σκοπό την γνωριμία του κοινού με το φτερωτό κόσμο των πουλιών. Οι εκδηλώσεις συντονίζονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορνιθολογικών Οργανώσεων (Birdlife International), σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ορνιθολογικές Οργανώσεις της κάθε χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνει αντίστοιχη εκδήλωση στην περιοχή του υγροτόπου Κερκίνης, για την ανάδειξη της σπουδαιότητας των πουλιών για το φυσικό περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για αυτά.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σας καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης από τις 10:00 έως τις 14:00. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού και διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά. Αναμένονται να παρατηρηθούν πελεκάνοι, φοινικόπτερα, λαγγόνες, διάφορα είδη ερωδιών, χουλιαρομύτες, αρπακτικά και παρυδάτια πουλιά.

Δείτε το σποτ στο youtube

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.