Για ένατη συνεχή χρονιά οι αργυροπελεκάνοι αναπαράγονται στον υγρότοπο Κερκίνης

Δελτία Τύπου ΦΔ

Κερκίνη 21/6/2011

Δακτυλίωση αργυροπελεκάνων

Για ένατη συνεχή χρονιά, οι αργυροπελεκάνοι (Pelecanus crispus) αναπαράγονται στην Κερκίνη, σε τεχνητές εξέδρες που δημιουργήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Ο αργυροπελεκάνος, είναι παγκόσμια απειλούμενο είδος και η σημασία της αποικίας για τη διατήρησή του είναι τεράστια, καθώς είναι η πρώτη νέα αποικία για το είδος σε μια νέα περιοχή, τα τελευταία 150 έτη. Στην Ελλάδα μέχρι το έτος 2003, οι αργυροπελεκάνοι αναπαράγονταν μόνο στη λίμνη Πρέσπα και στον Αμβρακικό κόλπο.

Περισσότεροι από 90 νεοσσοί γεννήθηκαν φέτος στις εξέδρες της Κερκίνης, από τους οποίους 73 δακτυλιώθηκαν με ειδικά πλαστικά δαχτυλίδια, με σκοπό την παρακολούθηση των μετακινήσεων των πουλιών και της αναπαραγωγικής τους δυναμικής, στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος παρακολούθησης που υλοποιείται από το 1985.

Στη φετινή δακτυλίωση συμμετείχε και ο «Οικοπεριηγητής» με παραχώρηση μιας βάρκας (όπως γίνεται κάθε χρόνο), έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.