ΦΔ Λίμνης Κερκίνης, Εθελοντισμός 2010 με το WWF

Δελτία Τύπου ΦΔ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κερκίνη, 10/8/2010

Ο Φορέας Διαχείρισης λίμνης Κερκίνης υλοποίησε τη δράση «Εθελοντισμός 2010 με το WWF» στο χρονικό διάστημα 26 Ιουλίου μέχρι 7 Αυγούστου 2010 κατά το οποίο φιλοξένησε ομάδα εθελοντών της WWF.

Το πρόγραμμα της δράσης αυτής περιλάμβανε την εκτέλεση εργασιών από την πλευρά των εθελοντών προς όφελος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου λίμνης Κερκίνης και την πραγματοποίηση από την πλευρά του Φορέα δράσεων επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.

Συγκεκριμένα, η εργασία των εθελοντών που έλαβε χώρα κατά το παραπάνω διάστημα περιελάμβανε την εκτέλεση έργων (δραστηριοτήτων) υποδομής όπως την κατασκευή 3 κλουβιών «υποδοχής και προσωρινής περίθαλψης τραυματισμένων θηλαστικών και πουλιών» της περιοχής ευθύνης του Φορέα καθώς και τη διενέργεια μικροσυντηρήσεων του περιβάλλοντος χώρου του Φορέα (όπως βάψιμο περίφραξης).

Παράλληλα με τις παραπάνω εργασίες πραγματοποιήθηκαν εκ μέρους του προσωπικού του Φορέα ενημερώσεις σε θέματα της περιβαλλοντικής διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης και των ζητημάτων που άπτονται αυτής. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρήθηκε η ενσωμάτωση της οικολογικής επιμόρφωσης με την συμμετοχή των εθελοντών σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες πεδίου όπως την παρατήρηση πουλιών στο ανάχωμα, τις πλεύσεις με βάρκα στο παραποτάμιο δάσος, την περιήγηση με άλογα και ποδηλασία στα παρόχθια οικοσυστήματα, κ.ά. Επίσης ο Φορέας διοργάνωσε και διάφορες δράσεις ψυχαγωγίας πολιτιστικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε με τους εθελοντές επίσκεψη στο μουσείο της Αμφιπόλης, στα οχυρά του Ιστήμπεη και στο ενυδρείο της Βυρώνειας.

Το προσωπικό του Φορέα συνεργάστηκε άψογα με τους υπεύθυνους της WWF τόσο για την διαμόρφωση του ημερήσιου προγράμματος όσο και τη διάρκεια υλοποίησής του.

Τέλος, ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης για την επιτυχία της παρούσας δράσης εθελοντισμού (Εθελοντισμός 2010 με το WWF) θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμο Κερκίνης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο αυτής κ.Ιάκωβο Ιακωβίδη, τους ανθρώπους του ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΤΗ και τον κ.Γιάννη Ρέκλο, καθώς και τον κ.Θεόδωρο Αλατσίδη του ΙΧΝΗΛΑΤΗ.

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ
Κερκίνη  620 55,Τηλ. 2327028004,Fax: 2327028005, E-mail: info@kerkini.gr
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.