Ο βάτραχος της Καρπάθου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας συμμετείχε στις διαδικασίες του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης με τίτλο «Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών», που διοργάνωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διεξήχθη στις 25-27 Μαΐου 2012 στη Μυτιλήνη. Στο συνέδριο συμμετείχαν Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ειδικοί Επιστήμονες και φοιτητές.

Ο Φορέας Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας παρουσίασε στο συνέδριο την εργασία με θέμα «Ο Βάτραχος της Καρπάθου (Pelophylax cerigensis) και ο Φορέας Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας». Σκοπός της εργασίας ήταν η παρουσίαση του Βατράχου της Καρπάθου, ενός από τα τρία ελληνικά ενδημικά είδη αμφιβίων, ο οποίος απαντάται μόνο στην Κάρπαθο και πουθενά αλλού στον κόσμο. Στην παρουσίαση επισημάνθηκαν το καθεστώς προστασίας του είδους, οι κύριες απειλές που αντιμετωπίζει και η δράση του Φορέα Διαχείρισης στην προστασία του είδους και των βιοτόπων του. Ο Βάτραχος της Καρπάθου αποτελεί ένα από τα είδη προτεραιότητας για τον Φορέα Διαχείρισης, ο οποίος παρακολουθεί συστηματικά τις περιοχές που ζει και αναπαράγεται το είδος.

Η παρουσίαση έλαβε θετικές κριτικές από το ακροατήριο και τονίστηκε η σημασία των προστατευόμενων ειδών και η ανάγκη διατήρησής τους.

 ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.