Εθελοντικός καθαρισμός και συντήρηση μονοπατιών

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας σε συνεργασία με τη Φυσιολατρική Κίνηση «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» και το Δήμο Καρπάθου, διοργάνωσαν εθελοντικό πρόγραμμα καθαρισμού μονοπατιών και παραλιών στη Βόρεια Κάρπαθο και τη Σαρία κατά το χρονικό διάστημα 21 – 28 Αυγούστου 2013.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εθελοντικών δράσεων ήταν το ακόλουθο:

21/8/2013 Μονοπάτι Όλυμπος – Αυλώνα

22/8/2013 Μονοπάτι Διαφάνι – Παπά Μηνάς

Μονοπάτι Όλυμπος – Αγ. Κων/νος – Παπά Μηνάς

23/8/2013 Παραλία Γιάπλου

24/8/2013 Μονοπάτι Γιάπλο – (Άργος) – Παλάτια

Παραλία Αλιμούντα

25/8/2013 Μονοπάτι Αυλώνα – Τρίστομο

Μονοπάτι Βόλος – Τρίστομο

26/8/2013 Κόλπος Τριστόμου

27/8/2013 Μονοπάτι Όλυμπος – Φορόκλι

28/8/2013 Μονοπάτι Αυλώνα – Βρουκούντα

Ο Φορέας Διαχείρισης προγραμμάτισε τη μετακίνηση των είκοσι οχτώ εθελοντών με τη χρήση του πλωτού σκάφους «ΣΑΡΙΑ» και των οχημάτων που διαθέτει. Επιπλέον, για τη διευκόλυνση της εθελοντικής δράσης, ο Φορέας Διαχείρισης παραχώρησε εργαλεία και προμήθευσε με σακούλες απορριμμάτων και γάντια τους εθελοντές. Στο καθημερινό πρόγραμμα εργασιών, την εθελοντική ομάδα συνόδευε προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου – Σαρίας.

Κύρια μονοπάτια της περιοχής, ιδιαίτερης αισθητικής αξίας, καθαρίστηκαν, συντηρήθηκαν και σηματοδοτήθηκαν με κόκκινη μπογιά και με σωρό από πέτρες στοιβαγμένες η μια πάνω στην άλλη. Επίσης, καθαρίστηκαν παραλίες που συγκεντρώνουν απορρίμματα της Μεσογείου, τα οποία μεταφέρονται μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων. Συγκεκριμένα, συλλέχτηκαν πάνω από 185 σακούλες από τον κόλπο του Τριστόμου, 70 σακούλες από την παραλία Γιάπλου και 25 σακούλες από την παραλία Αλιμούντα.

Η καλή διάθεση, η άψογη συνεργασία και ο σωστός συντονισμός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του εθελοντικού προγράμματος που συντέλεσαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωσή του.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές της Φυσιολατρικής Κίνησης «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρό της, κο Διαμαντή Παπαδόπουλο, για την πολύτιμη προσφορά τους στην προστασία της περιοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης προωθεί και ενισχύει κάθε δράση που στοχεύει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.