Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, 20 Σεπτεμβρίου

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου θα συμμετάσχει στην “Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012” που διοργανώνεται Πανελλαδικά υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο γεγονός του είδους του στον κόσμο και αποτελεί πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού μη-κυβερνητικού οργανισμού Ocean Conservancy των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου προγραμματίζει στις 20 Σεπτεμβρίου εθελοντικό καθαρισμό στην ακτή του Αγιόκαμπου, μια περιοχή ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο “NATURA 2000” και ιδιαίτερα σημαντική καθώς φιλοξενεί τη μεσογειακή φώκια (Monachus monachus) ,ένα από τα έξι απειλούμενα και προστατευόμενα είδη παγκοσμίως.

Σκοπός είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή ατόμων και τοπικών κοινωνιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης των ακτών και των θαλασσών εστιάζοντας ταυτόχρονα και στην αναγκαιότητα της ανακύκλωσης. Τα απορρίμματα στις παραλίες μας δεν είναι μόνο αντιαισθητικά, είναι επίσης δυνητικά επικίνδυνα για τη θαλάσσια ζωή και επιβλαβή για την ποιότητα του νερού.

Όμως το μέλλον των ακτών είναι στα χέρια μας και έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων!!!

Καλούμε όλους τους πολίτες, σχολεία, συλλόγους, οργανώσεις κάνοντας τη διαφορά και συμμετέχοντας ως εθελοντές, ανεξαρτήτου ηλικίας, στον καθαρισμό της ακτής του Αγιόκαμπου στις 20 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 πμ έως 15:00μμ με σημείο συνάντησης την παραλία Αγιόκαμπου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας θα γίνει καταγραφή των απορριμμάτων και διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων ειδών που θα συλλεχθούν.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή και η μεταφορά των απορριμμάτων, θα διατεθεί στους συμμετέχοντες κατάλληλος εξοπλισμός (γάντια, μαύρες σακούλες απορριμμάτων κλπ). Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Δήμου Αγιάς ο οποίος πρόκειται να διαθέσει ειδικό απορριμματοφόρο όχημα, εξοπλισμό και προσωπικό καθαριότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2425041403 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@fdkarlas.gr ή στο Δήμο Αγιάς.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.