Περισυλλογή και περίθαλψη λευκοπελαργού (Ciconia ciconia) νεοσσών κιρκινεζιού (Falco naumanni) και χωραφοσπουργιτιού (Passer domesticus) στην προστατευόμενη περιοχή

Δελτία Τύπου ΦΔ

Διασώσεων και περιθάλψεων ορνιθοπανίδας συνέχεια στην προστατευόμενη περιοχή Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου. Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, κάτοικος της περιοχής προσκόμισε λευκοπελαργό – Ciconia ciconia στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης στο Στεφανοβίκειο. Το πουλί, πιθανώς θύμα ηλεκτροπληξίας, εξαιτίας πρόσκρουσης σε ηλεκτροφόρα καλώδια, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών απεστάλη, μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, στην οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με το λευκοπελαργό ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για περίθαλψη δύο νεοσσοί κιρκινέζια που εγκατέλειψαν πρόωρα τη φωλιά τους στα κτήρια του ΤΕΙ Λάρισας και τέσσερις νεοσσοί σπιτοσπούργιτου – Passer domesticus από την περιοχή Αγιοκάμπου μετά από καταστροφή της φωλιάς τους. Τα μικρά κιρκινέζια και σπιτοσπούργιτα έφτασαν στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης με τη συμβολή των επιστημονικών συνεργατών του προγράμματος LIFE-Φύση «Διατήρηση και διαχείριση του Κιρκινεζιού (Falco naumanni) σε τρεις Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) της Ελλάδας» (LIFE11/NAT/GR/1011), κ.κ. Κώστα Βλαχόπουλου, περιβαλλοντολόγου και Σταύρου Πολύμερου, δασολόγου.

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.