Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης γιόρτασε μαζί με σχολεία την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/3/2016), υλοποιώντας με επιτυχία εθελοντική δράση καθαρισμού τμήματος του υγροτόπου της Κάρλας

Δελτία Τύπου ΦΔ

Αφορμή για την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης και την ενδυνάμωση του εθελοντισμού στάθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού. Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού Καθιερώθηκε το 1992, στην παγκόσμια συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον και την ανάπτυξη στο Ρίο της Βραζιλίας, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν ένα αγαθό απαραίτητο για τη ζωή.

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, 22 Μαρτίου 2016, ο Φορέας Διαχείρισης με επτά (7) άτομα του προσωπικού του και εβδομήντα πέντε (75) περίπου μαθητές από τα, Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Φατσούλες», Ε’ Τάξη του 2ου Δημ. Σχ. Βελεστίνου και το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου με τους εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό στον υγρότοπο της Κάρλας. Πρίν την έναρξη του καθαρισμού, προσωπικό του Φ.Δ. ενημέρωσε τους μαθητές για το ιστορικό αυτής της επετείου τονίζοντας τη σημασία του νερού ως φυσικό και περιβαλλοντικό αγαθό που χρήζει προστασίας στο σύνολο του με αναφορά στον υγρότοπο της Κάρλας. Πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα ενεργή συζήτηση με τους μαθητές για τη σωστή χρήση του νερού και τη μεγάλη σημασία για τη ζωή στον πλανήτη. Ο καθαρισμός ξεκίνησε από τη γέφυρα της 2Τ καλύπτοντας ένα μεγάλο παραλιακό τμήμα του υγροτόπου έως το ύψος του Αγ. Αθανασίου. Το σύνολο των απορριμμάτων (26 σακούλες) ήταν για άλλη μια φορά τα πλαστικά μπουκάλια και σακούλες, τα κουτάκια αλουμινίου, τα πλαστικά καπάκια κ.α.

Τέλος, μέσα από τη χρήση του εξοπλισμού παρακολούθησης (τηλεσκόπιο) και την καθοδήγηση στελεχών του Φ.Δ., οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους φτερωτούς επισκέπτες του υγρότοπου και να ενημερωθούν για την άγρια ορνιθοπανίδα της Κάρλας.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης που έχει ως στόχο την ενίσχυση μιας νέας κουλτούρας σεβασμού απέναντι στο υγρό στοιχείο.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.