Επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς με αφορμή τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών 2015

Δελτία Τύπου ΦΔ

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 τέσσερα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης, πραγματοποίησαν επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής εορτής των Πουλιών με θέμα “Τα μεταναστευτικά πουλιά” σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τελούσε υπό τον συντονισμό της Birdlife International η οποία αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον.

Από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι ο Φορέας Διαχείρισης διοργάνωσε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για πενήντα (50) μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης και (2) εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα μεταναστευτικά πουλιά και το δύσκολο ταξίδι της μετανάστευσης. Μέσα σε ένα πλαίσιο παιγνιώδες πραγματοποιήθηκε εργαστήρι χειροτεχνίας για τα παιδιά δημιουργώντας μια κατασκευή, τη “Μάσκα Τσαλαπετεινού” και στη συνέχεια οι μαθητές περιέγραψαν διαφορετικά είδη πουλιών και διέκριναν τις διαφορές ανάμεσα στα βασικά χαρακτηριστικά των άγριων πουλιών μέσα από το παιχνίδι μνήμης “ζουν ανάμεσά μας” από το εκπαιδευτικό υλικό “Φτερωτοί Ταξιδιώτες” για τα μεταναστευτικά πουλιά. Το προσωπικό του ΦΔ ενημέρωσε επίσης τους μαθητές για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα πουλιά κατά τη μετανάστευσή τους δίνοντας το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται καθώς και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση, όπως ο υγρότοπος της Κάρλας. Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών ενώ με ενθουσιασμό μελέτησαν το παιχνίδι μνήμης και διασκέδασαν μαθαίνοντας για τα βασικά χαρακτηριστικά των πουλιών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και χαρτών του Φορέα Διαχείρισης αλλά και υλικών προώθησης που αφορούν σε μολυβοθήκες φέροντας το λογότυπο και την επωνυμία της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.