οι εκδηλώσεις της Γιορτής Μανιταριού στο Σκλήθρο με τη συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 6 χρόνια της Γιορτής Μανιταριού στο Σκλήθρο του Δήμου Μελιβοίας. Εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν στο παραδοσιακό χωριό της προστατευόμενης Περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου πιστοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η γιορτή αυτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις τοπικών προϊόντων στην Θεσσαλία. Μια γιορτή που διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σκληθριωτών, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλοι του Δάσους & της Μυκητοχλωρίδας » (Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Περιφερειακή ενότητα Λάρισας) και του Δήμου Αγιάς.

Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου συμμετείχε για πρώτη φορά ενεργά στην Γιορτή Μανιταριού και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τη χλωρίδα και την πανίδα της Λίμνης Κάρλας στο χώρο του σχολείου, (μέσα στον οικισμό), να ενημερωθούν για τα σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας που απαντώνται στο Μαυροβούνι, κάνοντας αναφορά στον σημαντικό ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στη διατήρηση της βιοποικιλότητας στην προστατευόμενη περιοχή. Η φετινή γιορτή περιλάμβανε επίσης διάλεξη του ερευνητή –συγγραφέα Γιώργου Κωνσταντινίδη, με θέμα «Η μανιταροφιλία και μανιταρογνωσία στην Ελλάδα» και φυσικά άφθονα κεράσματα για τους επισκέπτες με βασικό προϊόν το μανιτάρι από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σκληθριωτών.

Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κα.Μα.Κε.Βε. θα συνεχίσει να υλοποιεί ανάλογες δράσεις σε τοπικές γιορτές με στόχο την ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων, περιβαλλοντικών αλλά και πολιτιστικών, της Προστατευόμενης Περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Σκληθριωτών για την άψογη συνεργασία.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.