Επιτυχή ολοκλήρωση Εθελοντικού Καθαρισμού την Πέμπτη 20/9/2012 στην παραλία του Αγιόκαμπου

Δελτία Τύπου ΦΔ

ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ   21/9/2012

Με το σύνθημα  «Το μέλλον των ακτών είναι στα χέρια μας και έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων» και με τίτλο «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας, καταγράφουμε τα σκουπίδια και τα ανακυκλώνουμε» ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου συμμετείχε στον Πανελλαδικό Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2012 υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA.

Την Πέμπτη 20/9/2012 ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ευγενική, συνειδητή ατομική και συλλογική συμμετοχή των εθελοντών που συγκεντρώθηκαν για τον καθαρισμό τμήματος της ακτής του Αγιόκαμπου πλησίον του Λιμανιού. Οι εθελοντές αποτελούνταν από μαθητές του Γυμνασίου Αγιάς και του Συλλόγου Φίλοι του Πηνειού & Παραποτάμιου Πολιτισμού, με τη συμβολή του προσωπικού του Δήμου Αγιάς να είναι καθοριστική και πολύτιμη. Ο Φορέας, εκτός από την ενεργή συμμετοχή του στη δράση με όλο το προσωπικό του, ανέλαβε και τον συντονισμό των εθελοντών και των φορέων που έλαβαν μέρος στον καθαρισμό στην περιοχή της προστατευόμενης περιοχής, μοίρασε γάντια, σακούλες, νερά και χυμούς.

Κατά την εξόρμησή τους σε τμήμα της ακτής του Αγιόκαμπου, οι εθελοντές συγκέντρωσαν 28 σακούλες με απορρίμματα όλων των ειδών, ενώ συνολικά 48 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών μεταφέρθηκαν σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Από την απογραφή των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν, τα αποτσίγαρα κατέκτησαν την πρώτη θέση των απορριμμάτων διαδεχόμενα από καπάκια, καλαμάκια, κουτιά αναψυκτικών, πετονιές, πλαστικά μπουκάλια και άλλα άχρηστα αντικείμενα αποτέλεσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης. Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει την προσπάθεια περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της ενδυνάμωσης του θεσμού του εθελοντισμού στοχεύοντας στην επίτευξη  της αειφορικής  σχέσης περιβάλλοντος και ανθρώπου.

Για τον Φορέα Διαχείρισης ΠΟΚαΜαΚεΒε
Χαμόγλου Μαρία
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.