Ολοκληρώθηκε η 2η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Με τον καθαρισμό τους παραποτάμιου δάσους του Αξιού, στο Φράγμα της Έλλης, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου, η 2η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Περίπου 200 εθελοντές ήρθαν και αυτή την Κυριακή και βοήθησαν να απομακρύνουμε τα χιλιάδες μπουκάλια και πλαστικά από τις πανέμορφες όχθες του Αξιού, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκηδόνας, τη ραδιοφωνία της ΕΡΤ3 και την οργάνωση Πολιτιστική Γέφυρα, με την ευγενική χορηγία του ΟΑΣΘ.

Μαζί μας ήταν η Δράση για την Άγρια Ζωή που έκανε απελευθέρωση ενός ασημόγλαρου, του οποίου η… νοσηλεία είχε ολοκληρωθεί.

Περίπου 500 εθελοντές και τριάντα οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς συμμετείχαν συνολικά στους τρεις εθελοντικούς καθαρισμούς που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Απρίλη στο Φράγμα της Έλλης, στις εκβολές του Λουδία και στις Αλυκές Κίτρους. Με κέφι και μεράκι δημιουργήσαμε «μαγικές εικόνες» εξαφανίζοντας τα σκουπίδια από τις ακτές του Θερμαϊκού και τις όχθες του ποταμού Αξιού.

«Το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να ρυπαίνουμε το φυσικό περιβάλλον. Το Εθνικό Πάρκο είναι ένας πολύτιμος πόρος τόσο για τους ντόπιους κατοίκους όσο και για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των αστικών κέντρων και προσφέρεται για δραστηριότητες αναψυχής. Χαρακτηρίζεται από πολύ σημαντική βιοποικιλότητα, η οποία είναι ένας σταθεροποιητικός παράγοντας της ποιότητας ζωής και θα αποτελέσει στο εγγύς μέλλον τον κυριότερο πυλώνα του οικοτουρισμού. Ας το περιφρουρήσουμε για να μπορούμε να χαιρόμαστε τις ομορφιές του», δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, Θεμιστοκλής Κουιμτζής.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.