Μαζική συμμετοχή στο Green Party 2012

ΜΜΕ

Με μαζικότερη συμμετοχή, καλύτερες και περισσότερες δράσεις και σε μια ιδανική τοποθεσία (Πεδίο του Άρεος) ολοκληρώθηκε η φετινή γιορτή της Θεσσαλονίκης για το περιβάλλον στα πλαίσια του Green Party που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων.

Με εκδηλώσεις, εργαστήρια, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαγωνισμούς, εκθέσεις, παιδαγωγικά παιγνίδια, και περιβαλλοντικά βραβεία, η φετινή γιορτή ήταν μεγαλύτερη από ποτέ χάρη στην συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας. Ενδεικτικά συμμετείχαν περισσότεροι από 60 βιοκαλλιεργητές, τέσσερις φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών απ’ την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, μη κυβερνητικές οργανώσεις, μουσικά σχήματα σε φιλική συμμετοχή, πολλοί μαθητές και παιδάκια, περισσότερες από 80 συμμετοχές στους διαγωνισμούς και 500 συμμετοχές στην ψηφοφορία, 20 εθελοντές καθώς και αμέτρητοι επισκέπτες στο Πεδίο του Άρεος όπου έλαβαν χώρα όλες οι δράσεις.

Τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του και ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Τσιάλτας, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα περιηγήθηκε στους εκθεσιακούς πάγκους και χάρηκε ιδιαίτερα για την ποιότητα του αποτελέσματος και τον αριθμό των συμμετεχόντων.

«Το Green Party δεν είναι μια υπόθεση πέντε ημερών, είναι μια ετήσια προσπάθεια της Αντιδημαρχίας μας για την καλλιέργεια καθημερινής οικολογικής συνείδησης στην πράξη. Η φετινή επιτυχία της διοργάνωσης, μας γεμίζει αισιοδοξία για την αλλαγή της νοοτροπίας πολιτών και διοίκησης, όρος απαραίτητος για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής». Δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, τους εθελοντές του Green Party και όσους εργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των δράσεων καθώς και όλους τους συμπολίτες μας για την στήριξη τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Green Party 2013!».

Το Green Party πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΥΠΕΚΑ μέσω του ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΕΡΑΑ.

ΠΗΓΗ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.