Εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση & Διαμαρτυρία με επιφύλαξη δικαιωμάτων

Ελληνική Φύση

ΕΣΤΑΛΗ: 11/02/2010

ΑΡΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: 15/2010

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του Σωματείου «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» με το διακριτικό όνομα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ»

Προς την Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. κ. Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη που εδρεύει στην Αθήνα Αμαλιάδος 17 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Κοινοποιούμενη προς τα Δ.Σ. των Φορέων Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών, καθώς και:

1. Δέλτα Έβρου, Κ. Π. Δέλτα Έβρου Τραϊανούπολη Έβρος.
2. Δάσους Δαδιάς, Σουφλί Έβρου.
3. Λίμνης Κερκίνης, Κερκίνη Σερρών.
4. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Αιτωλικό Ν.Αιτωλ/νίας.
5. Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.
6. Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, Λουτρών 14 Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης.
7. Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Β.Σποράδων, Πατητήρι Αλόννησος.
8. Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, Κ.Π. Βιστωνίδας Πόρτο Λάγος.
9. Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, Άστρος Αρκαδίας.
10. Λίμνης Παμβώτιδας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 25 Ιωάννινα.
11. Υγροτόπων Αμβρακικού, Κατσημήτρου 1 & Κομμένου Άρτα.
12. Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, Παλαιά Εθ. Οδός Πάτρών – Πύργου Λάππα Αχαϊας.
13. Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου & Πίνδου, Ασπράγγελοι Γρεβενών.
14. Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, Άγ.Γερμανός Πρεσπών Φλώρινα.
15. Εθνικού Δρυμού Αίνου, Κ. Π. Ενημέρωσης Κουτάβου Αργοστόλι Κεφαλονιά.
16. Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Φαράγγι Ενιπέα Λιτόχωρο Πιερίας.
17. Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, Δήμος Χανίων Χανιά.
18. Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, Πλατεία Παρνασσού Αμφίκλεια Φθιώτιδας.
19. Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Λ.Καραμανλή 131 Αθήνα.
20. Εθνικού Δρυμού Οίτης, Λουτρά Φθιώτιδας.
21. Στενών & Εκβολών Καλαμά Αχέροντα, Ειρήμης και Φιλίας 1 Ηγουμενίτσα.
22. Χελμού-Βουραϊκού, Αγ. Αλεξίου 35 Καλάβριτα Αχαϊας.
23. Οροσειράς Ροδόπης, Μεσοχώρι Παρανέστι Δράμας.
24. Καρπάθου-Σαρίας, Όλυμπος Καρπάθου.
25. Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου, Δήμος Κάρλας Ν.Μαγνησίας (Δημαρχείο Στεφανοβίκι).
26. Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, Ελευθερίου Βενιζέλου 1 Ζάκυνθος.
27. Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα Αττικής, Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά Μαραθώνας Αττικής.
28. Ανάπλασης Κηφισού, Λ. Κηφισίας 125-127 (cosmos center) Αθήνα.
29. Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σώμα Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Λ. Συγγρού 60 Αθήνα.
30. Συνήγορος του Πολίτη, Χατζηγιάννη Μέξη 5, 115 28 Αθήνα (περιοχή Χίλτον), 3ος όροφος
31. ΕΠΠΕΡΑΑ, Αεροπόρου Παπαναστασίου 34 Αθήνα.
32. Δ/νση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Τρικάλων 36 Αθήνα.
33. Δ/νση Νομοθετικού Έργου, Αμαλιάδος 17 Αθήνα.

Με την με αριθμ. 8129/22-12-2009 εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειες και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα: «Συνέχιση διάρκειας ισχύος συμβάσεων ορισμένου χρόνου προσωπικού που απασχολείται στους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών άρθρου 15 ν. 2742 όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 13 ν. 3044/2002», αναφέρεται ρητώς και διευκρινιστικώς ότι «…ενόψει τούτων, τα σχέδια δράσης που υποβάλλονται στο πλαίσιο του ΕΠΠΕΡΑΑ από τους 27 φορείς Διαχείρισης για τη συνέχιση της υποστήριξης της λειτουργίας τους, δεν αποτελούν κατά τη έννοια του άρθρου 21 παρ. 3 του ν. 2190/1994 νέα αυτοτελή προγράμματα, ώστε να ανακύπτει θέμα λήξης των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού των ως άνω φορέων διαχείρισης, αλλά συνέχιση των εγκεκριμένων από το ΕΠΠΕΡ προγραμμάτων, η διάρκεια των οποίων παρατείνεται μέσα στο πλαίσιο της ισχύος του ΕΠΠΕΡΑΑ.

Κατά συνέπεια το προσωπικό που απασχολείται στους παραπάνω φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του με την ίδια σχέση εργασίας στα προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, μέχρι την λήξη των εν λόγω προγραμμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 3 του ν. 2190/1994, έτσι καθίσταται δυνατή η επιδιωκόμενη και από το ΕΠΠΕΡΑΑ, ομαλή και απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας των φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών, οι οποίοι, σημειωτέον, δεν διαθέτουν σήμερα άλλο προσωπικό πλην των ανωτέρω».

Παράθεση του άρθρου 21 παρ. 3 του ν. 2190/1994

3. Κατ` εξαίρεση, για το προσωπικό προγραμμάτων ή έργων που χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς ή ερευνητικών προγραμμάτων ή προγραμμάτων τεχνικής βοήθειας ή για την εκπλήρωση υποχρεώσεων από συμβάσεις με διεθνείς οργανισμούς, “ή από συμβάσεις έργου διάρκειας έως πέντε (5) ετών για την εκμετάλλευση εστιατορίων, αναψυκτηρίων και γενικώς χώρων αναψυχής” επιτρέπεται η διάρκεια των συμβάσεων να είναι μέχρι ένα έτος και να ανανεώνονται ή παρατείνονται έως το τέλος του προγράμματος ή έργου ή την εκπλήρωση της υποχρεώσεως, αποκλειομένης σε κάθε περίπτωση της αναγνώρισής τους ως συμβάσεων αορίστου χρόνου.

*** Οι εντός ” ” λέξεις της παρ.3 προστέθηκαν με την παρ.12

άρθρ.20 Ν.2738/1999,ΦΕΚ Α 180/9.9.1999.

*** ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Κατά την παρ.15 του άρθρου 14 Ν.2266/1994 (Α 218):

” Η αληθής έννοια του πρώτου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994 είναι ότι υπάγεται σε αυτό και το προσωπικό που απασχολείται με το σχεδιασμό ή την παρακολούθηση των αναφερόμενων στο ίδιο εδάφιο προγραμμάτων ή έργων συνδεόμενων αποκλειστικά με το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 7του άρθρου πρώτου του νόμου Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης και άλλες διατάξεις, ο Οργανισμός αυτός υπάγεται στις περί προσλήψεων – διατάξεις του ν. 2190/1994. Η κατά το άρθρο 3 παρ. 2 του ν.δ/τος 3785/1957 (ΦΕΚ 208 Α`) εξαίρεση της Δ.Ε.Η. δεν ισχύει για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2190/1994 και του παρόντος”.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρες και σαφείς οι οδηγίες και οι ερμηνείες που δίνονται με την παραπάνω εγκύκλιο και με το άρθρο 21 παρ. 3 του ν. 2190/1994. Με τις επεξηγήσεις της εγκυκλίου, δεν επιτρέπεται ουδεμία (απολύτως) αμφισβήτηση ως προς την ερμηνεία της εγκυκλίου και την συνέχιση των συμβάσεων μας όπως αυτές συνεχίζονται μέσω των προγραμμάτων.

Κατόπιν των παραπάνω διευκρινήσεων που αναφέρει η εγκύκλιος, οποιαδήποτε παρερμηνεία της εγκυκλίου, από τον οιονδήποτε, περιέχει δόλο, και καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος καθόσον και παράβαση καθήκοντος.

Άλλωστε καμία άλλη γραπτή ερμηνεία με διαφορετικό περιεχόμενο πλην της εγκυκλίου αυτής, υπάρχει εκ μέρους του Υπουργείου και να σταματήσουν κάθε λογής αυθαιρεσίες που παρατηρούνται σε ορισμένα Δ.Σ. των Φορέων Διαχείρισης ανά όλη την επικράτεια. Είναι πάσης αμφιβολίας η συνέχιση των υπηρεσιών μας με την ίδια σχέση εργασίας στα προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, μέχρι την λήξη των εν λόγω προγραμμάτων, σύμφωνα με την εγκύκλιο και τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 3 του ν. 2190/1994 και ουδεμία αμφισβήτηση επιτρέπεται.

Θα θέλαμε λοιπόν να λάβετε σοβαρά υπόψη την εγκύκλιο και τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 3 του ν. 2190/1994, οι οποίες είναι και οι θέσεις των μελών του συλλόγου μου, έτσι ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη καλή λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης σε όλη την επικράτεια, δίχως τριγμούς. Και βέβαια να ευχαριστήσουμε τα περισσότερα Δ.Σ. των Φορέων Διαχείρισης σε όλη την επικράτεια που εκτελούν κατά γράμμα την εγκύκλιο, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να υπερασπιστούμε την νομιμότητα.

Αρμόδιος Δικαστικός επιμελητής, παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα προς ους αύτη απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας συγχρόνως ολόκληρο το κείμενο της στην έκθεση επίδοσης του.

Βόλος 11-02-2010
Α.Α.
Ο Ταμίας
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.