Καλωσόρισμα της Άνοιξης και των χελιδονιών φτιάχνοντας το σπίτι τους!

Δελτία Τύπου ΦΔ

Μια ευχάριστη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή στις 1 Απριλίου 2016, η οποία ήταν αφιερωμένη στα χελιδόνια και γίνεται κάθε χρόνο, με συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Τα ‘’Χελιδονίσματα’’ πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και συμμετείχαν μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, το 16ο Νηπιαγωγείο και φυσικά μαθητές του 9ου.

Στους μικρούς μαθητές έγινε αρχικά μια παρουσίαση, για τα χελιδόνια, η οποία περιλάμβανε χρήσιμες πληροφορίες για τα είδη τους, το μεταναστευτικό τους ταξίδι, τον τρόπο που φτιάχνουν τη φωλιά τους, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα προστατεύουμε. Στη συνέχεια ο κάθε μαθητής είχε τη δυνατότητα να φτιάξει τη δική του φωλιά από πηλό, η οποία αφού στεγνώσει μπορεί να τοποθετηθεί στο σπίτι ή στο σχολείο του, βοηθώντας τα χελιδόνια στο δύσκολο έργο της κατασκευής της φωλιάς τους.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, ευχαριστεί το Διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου για τη συνεργασία στην υλοποίηση της εκδήλωσης.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.