Καλοκαιρινές Παρατηρήσεις με αριθμούς ρεκόρ παρυδάτιων στο Δέλτα του Έβρου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά και τη θερμοκρασία τις τελευταίες μέρες να βρίσκεται περίπου στους 30 βαθμούς, το Δέλτα παραμένει ο χώρος που παρέχει καταφύγιο και τροφή σε αρκετά είδη πουλιών.

Η τελευταία καταγραφή της ορνιθοπανίδας έγινε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, στις 3 Ιουλίου. Οι περιοχές που είναι ακόμα πλημμυρισμένες με γλυκό νερό, φιλοξενούν τα περισσότερα πουλιά και έτσι τα «Τηγάνια» στο Ανατολικό Δέλτα, η περιοχή της Άνθειας και η περιοχή νότια της λιμνοθάλασσας Δράνας είναι τα σημαντικότερα σημεία συγκέντρωσης.

Από τις σημαντικότερες παρατηρήσεις ήταν οι 1.060 Βαλτότρυγγες (ο μέγιστος αριθμός που έχει καταγραφεί στο Δέλτα), οι 337 Πρασινοσκέληδες (επίσης ο μέγιστος αριθμός που έχει καταγραφεί στο Δέλτα) και οι 845 Καλαμοκανάδες (από τους μεγαλύτερους αριθμούς που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια), ενώ καταγράφηκε και πλήθος άλλων μικρών παρυδάτιων.

Σημαντική ήταν ακόμα, η παρουσία των Χαλκόκοτων με 1.280 άτομα να καταγράφονται – τα περισσότερα στην περιοχή της Άνθειας.

Παρατηρηθήκαν επίσης 1.000 Λιμόζες και 1.350 Μαυρότρυγγες.

Οι Πελαργοί βρίσκονται επίσης στην περιοχή με περίπου 60 λευκούς και 10 μαύρους.

Οι Καστανοκέφαλοι Γλάροι παρόντες και αυτοί με 900 περίπου άτομα.

Τέλος, αρκετά άλλα είδη σε μικρότερους ή μεγαλύτερους αριθμούς, που μαζί με τα προηγούμενα, κάνουν το Δέλτα ένα πραγματικά συναρπαστικό τόπο!

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.